×

Одржана сједница УО КС РС - Наредна активност "Савјетовање КС РС-а"

Сједница Управног одбора Кошаркашког савеза Републике Српске одржана је дана 17.06.2024. године у Дворовима код Бијељине.

Претходно су чланови Управног одбора КСРС-а присуствовали свечаном отварању кошаркашког кампа у склопу пројекта "Љетња школа спорта" који у "Бањи Дворови", КС РС реализује заједно са Министарством породице, омладине и спорта.

На сједници Управног одбора разматрани су и усвојени извјештаји Комесара за такмичења у оквиру КСРС-а, почев од млађих категорија, других лига, па до првих лига у мушкој и женској конкуренцији. Уз усвајање извјештаја, чланови Управног одбора су упутили и низ сугестија и приједлога по питању такмичарских аката за следећу сезону, те задужили Канцеларију КС РС-а да у року од 30 дана припреми нацрте такмичарских аката за наредну сезону, које ће Управни одбор након разматрања упутити ,,на терен" чланицама Савеза, ради давања приједлога и сугестија, а прије усвајања коначне верзије ових аката. Иста процедура ће се спровести и по питању Регистрационог правилника, који је такође потребно искориговати и прилагодити га актуелном спортском тренутку.

Прије усвајања коначне верзије такмичарских докумената, биће одржано и ,,Савјетовање КС РС-а", гдје ће се кроз низ тематских панел дискусије разговарати са чланицама савеза и стручним лицима о тренутном стању у области која је предмет панел дискусије и начину како да се стање у предметној области поправи.

Четири теме које су за сада усаглашене за ,,Савјетовање КС РС-а" су:

  • Функционисање канцеларије КС РС-а и канцеларија Подручних кошаркашких савеза,
  • Млађе категорије,
  • Женска кошарка,
  • Сениорска кошарка.

Све ове теме ће имати уводничаре који су предложени од стране УО КС РС-а, који ће припремити уводна разматрања након чега ће се отворити расправе по наведеним темама и након расправа усвојити закључци који ће допринијети побољшањима у наведеним областима. Планирано је да ,,Савјетовање КС РС-а"  буде одржано у другој половини августа мјесеца.

Када је у питању тематика суђења и тренерског посла, договорено је да се ове године почетком септембра по први пут организује заједнички семинар судија, тренера и службених лица, гдје ће бити обрађена ова тематика.

Разговарано је и о активностима на нивоу КС БиХ, као и активностима канцеларије КС РС-а између двије сједнице Управног одбора КС РС-а. Када је у питању финансијска ситуација, констатовано је да КС РС у овом мандату послује позитивно, да је ликвидан, те да нема дуговања ни према коме, али и да постоји потреба за проналаском нових спонзора, како би се активности дигле на још виши ниво. 

Такође, неке од новина које је УО КС РС најавио од следеће сезоне су и апликација КС РС за мобилне телефоне, увођење "инстант риплеј" система, електронсковођење записника, као и нове донације ка клубовима који се такмиче у оквиру КС РСа.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co