×

Предсједник КСРС учествовао на низу састанака у склопу Свесрпског сабора, КЛС проширује сарадњу са КСРС

 У склопу Свесрпског сабора делегација КСРС била је гост Министра спорта Србије Зорана Гајића и спортских савеза Србије.

Сусрет је започео обиласком изградње Националног стадиона у Сурчину, планираног капацитета 52.000 мијеста, у оквиру чијег комплекса ће бити изграђени тржни центар и фудбалска академија. Такође, на истом локалитету се граде и велелепне хале за ЕКСПО 2027.

Уследио је обилазак мултифункционалне дворане Завода за спорт и медицину спорта РС у Кошутњаку, гдје је представљен најмодернији спортски објекат у региону.

Наша делегација је имала прилику да погледа тренинг и поздрави свјетске шампионке у одбојци - женску селекцију Србије.

Након обиласка одржана је и панел дискусија министара, спортиста и спортских савеза Републике Српске и Србије на којем су вођени разговори о досадашњој и будућој сарадњи.

Предсједник КСРС Александар Ђурђевић се обратио присутнима у име Савеза и говорио о сарадњи са Кошаркашким савезом Србије, након чега су услиједили и разговори са делегацијом КСС коју су, између осталих, чинили ген. сек. Златко Болић и потпредсједник Миленко Тепић.

КЛС проширује сарадњу са КСРС

Кошаркашка лига Србије на посебан начин повезана је са Кошаркашким савезом Републике Српске преко двије деценије.

То се највише огледало кроз одржавање манифестације под називом "Кошаркашки сабор", која је више од 20 година организована у градовима Републике Српске, а у којој су пријатељске утакмице одигравале мушке и женске репрезентације КЛС-а и селекције Српске.

После Свесрпског сабора, који је овог викенда уприличен у Београду, та сарадња биће додатно унапређена на више нивоа. То су недвосмислено на састанку потврдили директор КЛС Александар Грујин и предсјендик КСРС Александар Ђурђевић:

"Прије свега, желим да нагласим да са Кошаркашком лигом Србије имамо одличну, интезивну комуникацију, али и велику подршку свих ових година на чему смо веома захвални", рекао је први човек КСРС Александар Ђурђевић и потом додао:

"Манифестација која је традиционално одржавана и пријатлејске утакмице које су одиграване у великој мери учврстиле су наше односе, а заједнички смо на тај начин промовисали позитивне вриједности у спорту, кошарку као спорт широм Републике Српске, али и наше заједништво што је можда још важније".

О будућој сарадњи Ђурђевић је истакао:

"То ће се прије свега односити на помоћ коју ћемо добити у стручном усавршавању наших судија и тренера. Управо у том циљу, за почетак, КЛС ће покрити све трошкове за наших шесторо најперспективнијих судија који ће учествовати на едукативном кампу у Ивањици у организацији Кошаркашког савеза Србије. Осим у унапређењу струке, добићемо подршку и за неке конкретне ствари из позитивне праксе коју КЛС већ примјењује, а то су инстант риплеј системи, електронски записници.... Помоћ ће дакле бити и финансијске природе, имаћемо значајан ослонац и због свега тога веома смо захвални руководству Кошаркашке лиге Србије", констатовао је Ђурђевић.

Директор КЛС Александар Грујин истакао је да традиција у односима која је створена представља право богатство:

"Учинићемо све што је у нашој моћи да континуирано помажемо и подржавамо нашу браћу преко Дрине. Несебично ћемо делити знања и искуства и на сваки начин трудити се да дамо допринос у подизању квалитета организације Кошаркашког савеза Републике Српске. Ово је само још један корак у циљу нашег зближавања и још присније међусобне сарадње", закључио је Грујин.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co