×

Нова сезона Никшићко пиво 3x3 у Српској

Нова сезона Никшићко пиво 3x3 Република Српска почиње у петак 7. јуна, а сезону отварамо у Дервенти.

Турнир у Дервенти игра се на популарном игралишту у граду "Партизаново" и увод је у паклено баскеташко љето.

Други јунски турнир игра се у Угљевику, затим у Трну код Лакташа и календар у овом мјесецу завршавамо у Добоју.

И ове године чека нас паклени јули, а крећемо из Трнова, гдје се лига игра по први пут, затим се турнири играју у Модричи, Лакташима, Теслићу, Новом Граду, те 19. јула у Прњавору и Гацку. Након тога караван се сели у Невесиње, Лопаре, по први пут у Соколац, затим Шамац, Брод, Источни Дрвар, Братунац, а густи распоред завршава у Приједору.

У августу нас чекају турнири у Козарској Дубици, Бијељини, Градишци, дио лиге је и Мркоњић Град, те по први пут играће се Куп Рпеублике Српске у Бањалуци, а 11. августа је круна сезоне, финални турнир у Модричи.

Ове сезоне, у склопу Никшићко пиво 3x3 лиге Републике Српске, игра се Соццер Бет тур, који ће имати директан пренос на Арена спорту.

Усвојене су и нове пропозиције такмичења и именован нови комесар лиге, Александар Сеферовић.

И ове године 3x3 Република Српска аплицирала је за слот, како би шампион Српске заиграо на неком од Челенџера, а више детаља биће познато у наредним данима.

Лига се и ове године организује у срадањи са Кошаркашким савезом Републике Српске, а уз подршку предсједника Републике Српске и Министарства породице, омладине и спорта у Влади, док је Никшићко пиво генерални покровитељ, а пријатељ је и Јувента и СоццерБет.

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co