×

Кадети: Кошаркаши Студент Игокее шампиони Републике Српске

Синоћ је у Лакташима завршен Финални турнир Првенства Републике Српске за кадете.

На турнир су се пласирале екипе Варда ХЕ, Борац, Будућност БН и домаћи тим - Студент Игокеа.

Прво полуфинале играли су СКК Студент Игокеа и КК Варда ХЕ. Славила је домаћа екипа убједљивим резултатом 110-54 (22:14, 30:9, 36:9, 22:22).

Од самог почетка сусрета домаћи кошаркаши наметнули су свој темпо игре. Из добре одбране долазило се до лаких и брзих поена. Најзаслужнији за побједу домаћих били су Павле Ђурђевић са 21 поеаном, док је драган Штрбац додао 17. У пораженој екипи Матија Рацковић је уписао 21 поен. Занимљив податак је и да је тренер домаћих у игру убацио свих 12 играча који су се уписали у листу стријелаца.

Друга полуфинална утакмица донијела је дуел између КК Будућност БН и КК Борац. Славила је екипа Борца резултатом 55-57 (16:14, 10:20, 8:20, 21:3).

За разлику од прве полуфиналне утакмице виђена је права драма, а побједник је одлучен у последњим секундама. Први период игре протиче у занимљивој и неизвјесној игри. Ниједна екипа не успијева да направи осјетнију предност него се екипе смјењују у вођству. Други и трећи период доносе потпуну доминацију Борца. У потпуности надигравају екипу из Бијељине и пред последњи период игре имају огромних +20 - 34:54.

Последњи период припада екипи тренера Дарија Чојића који узвраћају истом мјером. Фантастичном одбраном праве серију 17:0 и долазе на само 3 поена заостатка (51-54). Да би на 20 секунди до краја дошли до потпуног изједначења 55:55. У следећем нападу Матија Вуковић са линије слободних бацања доводи Борац до предности од +2 - 55:57. Имали су гости два узастопна напада преко Миљана Кљештана али нису успјели да поентирају и да утакмицу уведу у продужетак.

Код побједника истакао се Матија вуковић са 16 поена док је са друге стране Миљан Кљештан био најефикаснији са 19 поена.

Утакмице које су игране у уторак донијеле су борбу за медаље. Дуел за треће мјесто играле су поражене екипе из полуфиналних утакмица КК Варда ХЕ и КК Будућност БН. Славили су Бијељинци резултатом 56-87 (21:17, 14:35, 9:15, 12:20). Иако је екипа из Вишеграда боље отворила сусрет и имала предност након првог периода изабраници тренера Дарија Чојића веома добром игром у нападу брзо преокрећу резултат. Долазе до предности коју су до краја утакмице само повећавали.

Најзаслужнији за побједу и бронзану медаљу био је Милош Марковић са 28 поена док је са друге стране Василије Кујунџић имао 17 поена уз 13 скокова.

Финале је донијело меч између екипа ПКС Бања Лука - СКК Студент Игокее и КК Борац. Славио је домаћи тим резултатом 80-67 (22:8, 19:20, 25:11, 14:28). Иако то крајњи резултат не показује изабраници тренера Слобода Кецмана славили су сигурно и убједљиво. Без већих проблема на вријеме су направили велику предност коју су чували до самог краја меча. У последњем периоду дозволили су играчима Борца да ублаже пораз али без неке веће шансе за преокрет.

Најбољи стријелци финалне утакмице су код домаћих Павле Ђурђевић са 13 поена, док је код Борца Матија Вуковић уписао 19 кошева.

Најбољи стријелац турнира био је Милош Марковић из екипе КК Будућност БН, док је за најкориснијег играча проглашен Павле Ђурђевић.

Медаље за треће и четврто мјесто је уручио Миле Илић, бивши НБА кошаркаш, док је медаље за прво и друго мјесто те појединачна признања уручио Драган Ћазић генерални секретар КСРС.

Завршетком кадетског турнира завршена је клупска кошаркашка сезона 2023/2024.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co