×

Јуниори: Кошаркаши Студент Игокее шампиони Републике Српске

Протеклог викенда у Лакташима је одигран финални турнир Првенства Републике Српске у категорији јуниора.

Пласман у завршницу су обезбиједили КК Радник БН Баскет, ОКК Дрина Принцип, КК Академац и екипа домаћина СКК Студент Игокеа.

У првом полуфиналу састале су се екипе СКК Студент Игокеа и КК Радник БН Баскет. Славила је домаћа екипа без већих проблема резултатом 85-38 (25:10, 18:15, 19:11, 23:02). Од самог почетка домаћини играју увјерљиво са жељом да се без проблема пласирају у финале. У побједи своје екипе највише поена имао је Василије Куриџа - 13, док је са друге стране Алекса Василић имао 11 поена. Занимљиво је да су домаћи одиграли утакмицу са 11 играча од којих су сви играли најмање 10 минута и сви су се уписали у стријелце.

Друго полуфинале између екипа ОКК Дрина Принцип и КК Академац донијело је знатно занимљивију и садржајнију утакмицу. Послије велике борбе славили су бањалучани резултатом 75-78 (09:23, 25:17, 20:23, 21:15). У првом периоду игре изабраници тренера Милана Јованића играју добру кошарку и стичу осјетну предност од +14. Други период доноси много бољу игру екипе из Зворника. Поправљају игру у нападу док у одбрани успијевају парирати екипи Академца те на полувријеме одлази са 34-40. Трећи и четврти период доносе веома занимљиву утакмицу. Играчи тренера владана Ерића средином трећег периода прво долазе до изједначења, а затим и до минималне предности од 48:47, али не успијевају одржати континуитет добре игре и Бањалучани поново одлазе на +10. Крајем последњег периода на 2 минута до краја Зворничани поново успијевају доћи до само поена заостатка - 72:73, али промашују шут за три поена. Академци праве серију 4:0 и рјешавају утакмицу у своју корист.

Утакмице у недељу донијеле су борбу за медаље.

У Борби за треће мјесто сусреле су се екипе из ПКС Бијељина - КК Радник БН Баскет и ОКК Дрина Принцип. Иако почетак утакмице није наговјештавао лаку побједу изабраника тренера Влада Ерића славила је екипа из Зворника резултатом 64-86 (24:16, 14:19,10:23,16:28). У првом периоди игре екипа Радника игра добру кошарку. Нападачки веома добро док у одбрани без већих проблема чувају противнике за +8 на крају периода. Други период игре доноси нешто бољу игру Зворничана првенствено у одбрани гдје противнику дозвољавају само 14 поена за резултат на полувремену 38:35. Трећи и четврти период игре протиче у пуној доминацији екипе из Зворника. У нападу играју сигурно и ефикасно док добром одбраном заустављају противника. Најзаслужнији за освајање бронзане медаље били су Немања Братић са 23 поена те Немања Ђерић са 17 поена и 18 ухваћени лопти. Код поражене екипе Алекса Василић имао је 20 поена.

Утакмица за титулу шампиона Републике Српске донијела је сусрет између СКК Студент Игокеа и КК Академац. Убједљиво је славила екипа Студент Игокее резултатом 108-75 (33:28, 27:20, 21:15, 27:12). Публика у СД Лакташи могла је да види изузетно ефикасан први период игре. Обје екипе су играле добар напад, без велике жеље у одбрани. Други период игре, поново доноси ефикасну игру домаће екипе док гости из Бања Луке полако почињу посустајати тако да је на полувремену резултат био 60:48. Како је играла у првом полувремену, екипа Бориса Јокановића наставља и у другом. Брзо, прецизно и енергично за побједу и титулу шампиона Српске.

Најзаслужнији у тријумфу Александровчана били су Огњен станковић са 24 поена и 10 ухваћених лопти те Андреј Аћимовић са 20 поена и 12 ухваћених лопти. Са друге стране фантастичан је био Никола Шарић са 36 поена.

За најбољег стријелца проглашен је управо Никола Шарић док је најкориснији играч турнира Огњен Станковић из Студент Игокее.

Коначан пласман
  1. Студент игокеа
  2. Академац
  3. Дрина Принцип
  4. Радник БН Баскет

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co