×

ЈАХОРИНА ШАМПИОН!

Кошаркаши Јахорине су шампиони Републике Српске за сезону 2023/2024.

Они су у трећој утакмици финалне серије пред својим навијачима убједљиво савладали Будућности Профи резултатом 82-62 (22:13, 28:12, 22:15, 10:22) и тако са 3-0 у серији дошли до шампионског пехара.

Питање побједника се није постављало ни у једном тренутку. Домаћи кошаркаши су силовито отворили меч и већ после прве четвртине имали девет поена вишка. Изабраници Дариа Чојића нису могли пронаћи рјешење за разноврсну игру кошаркаша Јахорине који су посебно били расположени у другом периоду који су добили са 28-12. На велики одмор се одлази при резултату 50-25 и чак 25 кошева предности за домаће.

Иако се то можда очекује када неки тим има огромну предност, до опуштања у редовима Јахорине није дошло. Напротив, они су у истом ритму наставили и у другом полувремену, тако да се разлика пењала до вртоглавих +34. Последњи период, ипак, припада Бијељинцима који успјевају да смање разлику на подношљивих, али великих, -20.

Што се тиче листе стријелаца, код Јахорине чак 5 играча је било двоцифрено. Најефикаснији је био Хавион Меј са 13 поена, 7 скокова и чак 5 украдених лопти, што је његова специјалност. Душан Бубања је постигао 12 поена за само 15 минута у игри, Алекса Човичковић 11, а Мирослав Ковач и Филип Симић по 10 поена.

Код гостију из Бијељине Миљан Кљештан је постигао 14 поена, а Саша Лазић и Новак Манојловић по 13, с тим што је Новак ухватио и 12 лопти.

Овом приликом Кошаркашки савез Републике Српске жели да упути честитке Јахорини на успјешној сезони у којој су освојили шампионски пехар и доживјели само три пораза током цијеле сезоне, али исто тако упути и честитке кошаркашима и управи Будућности који су се фер и поштено борили до самог краја.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co