×

Плејоф: Јахорина и Будућност сигурни у првим утакмицама

Полуфиналним дуелима почело доигравање у оквиру MD shop 1.МЛРС.

У првој утакмици одиграној у суботу Јахорина је искористила предност домаћег терена и славила против Академца резултатом 65-53 (23:13, 13:18, 16:08, 13:14).

Јахорина је агресивном игром на оба краја терена већ до краја прве четвртине стекла 10 поена вишка. До изражаја је дошло неискуство играња оваквих утакмица код младог тима Академца. Никола Шарић и Лука Протић, иначе најбољи и најефикаснији (16.8 односно 14.1 поена по мечу) играчи Бањалучана, су скроз подбацили. Заједно су постигли свега 10 поена уз јако слабе проценте шута.

Како су отворили меч, Паљани су наставили до самог краја. Осим у неколико наврата, као средином друге четвртине када је Академац успио да смањи разлику на -3, у остатку меча домаћи су сигурном игром контролисали ток утакмице. На крају увјерљива побједа изабраника Мира Вукоја и пређен први степеник ка великом финалу.

Најбољи кад је најбитније у домаћем тиму је Немања Окиљевић који је пунио све статистичке колоне те имао индекс корисности 32. Немања је постигао 16 поена, имао 17 скокова и подијелио 5 асистенција уз једну блокаду. Пратили су га Хавион Меј са 12 поена, Печеница је додао 10, а Ковач је имао 9 поена и 10 скокова.

Код гостију се, у блиједим партијама Шарића и Протића, истакао одлични Давид Поповић са 20 поена и 5 скокова.

У другој полуфиналној утакмици Будућност Профи је савладао Радник БН Баскет у градском дербију Бијељине и повео са 1-0 у серији.

Домаћи су, након почетног испитивања снага, заиграли много агресивније на обје стране терена и већ до краја прве четвртине стекли озбиљну претност од 15 поена. Радник се буди у другом периоду, стабилизује игру и смањује заостатак Будућности на подношљивих -2 на полувремену. Био је то шутерски обрачун расположених Пиргића и Кокоруша. Александар је већ на полувремену имао 19 поена (4 тројке), а Дејан 18 поена (три тројке), уз фантастичне проценте шута.

Почетком другог полувремена Радник успјева чак и да поведе након полагања Цуровића, међутим предност пулена Игора Михајловића је била кратког даха. Будућност, на крилима Ђорђића, Пељте и Кецмана, врло брзо враћа моментум на своју страну, подиже ниво игре, прије свега у нападу, те лагано приведи меч крају за коначних 87-75 (25:11, 17:29, 25:19, 20:16).

Најбољи у домаћем тиму били су већ поменути Александар Пиргић са 24 поена (5 тројки), Никола Ђорђић са 16 поена, Дино Пељто са 15 поена и 8 асистенција, те Јовица Кецман који је додао 13.

Код гостију Дејан Кокоруш је био најефикаснији са 25 поена (4 тројке) и по 4 скока и украдене лопте. Никола Мичић је био маестралан са дабл-дабл учинком 23 поена и 11 скокова, док је Цуровић додао 12 поена уз 9 скокова.

Побједа Будућности је остала у сијенци тешке повреде Дејана Кокоруша, који је два минута прије краја на носилима изнијет из хале. Сви се надамо да повреда није озбиљне природе и да ће се што прије вратити на паркет.

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co