×

Почиње доигравање и борба за шампионски пехар

Данас почиње доигравање и борба за шампионски пехар у оквиру MD shop 1.МЛРС.

У плејоф су се пласирале екипе Јахорине из Пала, бијељински тимови Будућност Профи и Радник БН Баскет те Академaц из Бања Луке.

Јахорина дочекује најпријатније изненађење доскорашњег тока такмичења, млади тим Академца који са клупе предводи тренер Милан Јованић. Паљани су благи фаворити у овом двобоју пошто су славили у оба дуела одиграна током регуларног тока такмичења. Први меч у Палама Јахорина је добила резултатом 85-73, а у другом, у Бања Луци је била чак за нијансу убједљивија - 78:81. Хавион Меј је био најефикаснији у оба сусрета па ће играчи Академца имати тежак задатак у проналажењу начина како да га зауставе.

Такође, домаћи имају предност у већини статистичких категоријаж. Јахорина постиже више поена, има више скокова и асистенција, а гости су незнатно бољи у украденим лоптама. Наравно, то не мора ништа да значи, јер је млади тим Академца већ превазишао очекивања многих и могу растерећно, без притиска, на мегдан екипи која је претрпила само три пораза од почетка сезоне.

Очекује нас сигурно изузетно занимљива и квалитетна кошарка у судару искуства и младости. Утакмица почиње у суботу од 18 часова у СД "Пеки" у Палама.

Други полуфинални меч се игра у Бијељини и биће то окршај градских ривала.

Будућност Профи има предност домаћег терена, али само на папиру, јер и једни и други заправо играју у истој хали. Ипак, пулени Дарија Чојића јесу благи фаворити из разлога што су славили у оба овосезонска дуела.

У првом мечу Будућност је као гост славила резултатом 72-76, а Ђорђе Мичић је против бившег клуба био најефикаснији са 17 поена. Други меч је био знатно мање узбудљив, Будућност је предвођена Александром Пиргићем (17 пеона), те фантастичним Новаком Манојловићем (13 поена и 20 скокова), славила убједљиво резултатом 69-57.

Градски дерби Бијељине се игра у уторак од 18 часова у СД Гимназије "Филип Вишњић".

Обје утакмице могуће је пратити и путем статистике Play-By-Play на порталу КСРС као и путем преноса уживо на Youtube каналу КСРС.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co