×

Жене: Феникс шампион Републике Српске

Кошаркашице Феникса освојиле су шампионски пехар почистивши Будућност са 3-0 у финалној серији доигравања.

Оне су у трећем мечу играном синоћ у Бања Луци славиле, најубједљивије до сада, резултатом 70-54 (13:15, 18:13, 21:05, 18:21), још једном потврдивши да су најквалитетнија женска екипа у Српској. Колико су биле доминантне ове сезоне говори и податак да нису ниједном поражене ни током регуларног дијела првенства, а ни касније у доигравању.

Што се тиче трећег меча, Бијељинке су биле равноправан противник током првог полувремена, да би у другом изабранице Дарка Косића знатно подигле ниво игре, посебно у одбрани. У трећој четвритини Будућност је лимитирана на свега пет поена, а тада је и направљена највећа разлика. Након коша Анђе Марендић домаће су на уласку у последњи минут треће четвртине повеле са великих +21 (52-31).

Током последњег периода гошће су успјеле да смање разлику, али нису имале снаге да уведу меч у неизвјеснију завршницу као што је то био случај у претходна два дуела.

Најбоља код домаћих поново је била Ивана Даковић са новим дабл-дабл учинком, 17 поена и 10 скокова, а осим тога имала је и по 4 асистенције и украдене лопте. Велику подршку имала је у Теодори Гвозден која додала 17 поена, Анђи Марендић са 13 те Милици Милованоивћ са 12 поена.

У пораженом тиму највише се истакла Александра Мирковић са 19 поена и 10 скокова, а двоцифрене су биле још Хена Кустурица са 17 и Марија Чојић са 12 кошева.

Велики успјех Феникса за портал КСРСа прокоментарисао је први стратег тима Дарко Косић који је посебно поносан на афирмацију млађих играчица.

"Одлична сезона је иза нас. Кроз такмичење смо афирмисали младе кошаркашице из наших млађих селекција. Честитам им на добрим играма и освајању првенства РС за жене. Већ данас почињемо са организацијом и припремама за наредну сезону."

Поносна на своје саиграчице је и Анђа Марендић, која је као и њен тренер, истакла да је основни циљ ове сезоне био афирмација младих играчица, а противницама је захвалила на фер и коректној игри током цијеле серије.

"Прије свега, желим да кажем да сам поносна на своје саиграчице, цијели тим и успијех који смо остварили. Што се тиче самих мечева, мислим да екипа Бијељине има младу, перспективну екипу и њима желим да се захвалим на фер игри. Дуел у Бијељини је био сигурно јако напет јер су дјевојке пред својим навијачима показале велики вољни моменат и жељу. У последњој утакмици пресудила је огромна жеља за пехаром мојих саиграчица и мене. Треће четвртина је била пресудна, дале смо све од себе да направимо предност и исту задржимо до краја меча што нам је и успијело. Труд и рад током цијеле сезоне се исплатио, а резултат се види", изјавила је у даху увијек шармантана Анђа која је у синоћној побједи учествовала са 13 поена.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co