×

24. коло: Академац или Дрина Принцип, ко иде у плејоф?!

Данас и сутра се играју преостале четири утакмице последњег двадесетчетвртог кола у оквиру MD shop 1.МЛРС.

Студент Игокеа и Слобода 73 су свој меч одиграли у уторак и Александровчани су славили релативно лако резултатом 77-64 (19:18, 22:14, 16:13, 20:19). Слобода је везала четврти пораз и у лошој форми завршила сезону на претпоследњем мјесту иако је имала неколико блиставих момената ове године.

Данас нас очекује само једна утакмица - од 16 и 30 у Бијељини се састају Будућност и Старс Баскет. Гости су у фантастичној форми и да нису имали лоше отварање сезоне са пет узастопних пораза данас би се вјероватно борили за доигравање. Са друге стране, Будућност се "на папиру" бори за друго мјесто и предност домаћег терена, међутим, пошто ће друго, односно траће мјесто и дефинитивно подијелити са Радником са којим игра у истој хали, онда та предност домаћег терена и нема неку велику важност.

Сутра нас очекују још три дуела и расплет што се тиче пласмана у доигравање.

Дрина Принцип дочекује Варду ХЕ. Зворничани су прошлонедељним поразом закомпликовали ситуацију и више не зависе само од себе. У сваком случају морају побједити Варду која је последња на табели (ако изузмемо Олимп), али ће гледати и у Рогатицу гдје домаћи морају савладати Академац како би остали на мјесту које води у плејоф. Варда иако последња, неће бити лак противник, јер су везали двије побједе на домаћем терену, и ако ништа друго, са много више самопоуздања ће играти у Зворнику. Мутапчић и Неговановић су у одличној форми и основни задатак Дрине биће да зауставе њих двојицу. Утакмица се игра у термину од 18 часова.

Нешто касније од 20 и 30 састају Рогатица и Академац. Прошлогодишњи финалиста плејофа нема неки императив побједе, налазе се у средини табеле са 11 побједа. У последњих пет кола везали су пет пораза. Лоша форма се поклапа са одсуством Николе Пилиндавића, те је, уз нешто краћу клупу и смањену ротацију, офанзивни потенцијал екипе знатно сужен. То итекако одговара Академцу који је невјероватном формом у последње вријеме изборио четврту позицију и сада их само једна утакмица дијели од великог успјеха. Уколико Варда изненади Дрину у Зворнику, Академац ће чак и у случају пораза проћи остати на четвртој позицји.

Дерби кола без неког великог резултатског значаја игра се у Бијељини. Трећепласирани Радник дочекује лидера на табели, Јахорину, која је доживила само три пораза током сезоне. Радник је на деоби другог мјеста са градским ривалом, али осим престижа, за њих друго или треће мјесто не значи много у доигравању пошто свакако играју у истој хали. Предност домаћег терена неће имати толико значаја као што је то у дуелима са екипама из других градова Републике Српске. Утакмица се игра у термину од 20 часова у СД Гимназије "Филип Вишњић".

 

Пуно разлога да уживамо у овонедељним дуелима MD shop 1.МЛРС.

Слободна екипа у овом колу је Сутјеска.

Све утакмице могуће је пратити и путем статистике Play-By-Play на порталу КСРС као и путем преноса уживо на Youtube каналу КСРС.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co