×

Кошаркашице Феникса повеле у финалној серији против Будућности

Јуче је одиграна прва утакмица финалне серије доигравања у оквиру MD shop 1.ЖЛРС.

Кошаркашице Феникса славиле су на домаћем терену против Будућности резултатом 53-48 (23:08, 09:10, 11:17, 10:13). Бањалучанке су водиле од првог до последњег минута, у неколико наврата разлика је прелазила и 15 поена предности за домаћи тим. Међутим, у четвртој четвртини изабранице Сузане Миловановић "показују зубе". Серијом 7-0 успјевају да смање заостатак на само -4 те у завршници меча озбиљно припријете Фениксу.

Драму у СД "Обилићево" спријечила је сјајна Ивана Даковић, која са два узастопна коша, уз слободно бацање Лане Чолић, враћа разлику на опипљивих +9 два и по минута до краја утакмице. Бијељинке нису имале снаге, а ни довољно времена да поново угрозе домаћи тим, па су Церовић и Кустурица само успјеле да ублаже пораз.

Најбоља у побједничком саставу била је већ поменута Ивана Даковић са 22 поена, 12 скокова, 4 украдене лопте и три асистенције, али уз нешто слабији проценат шута него што смо од ње навикли. Двоцифрена је била још Теодора Гвозден са 14 поена, 9 скокова и такође 4 украдене лопте. Анђа Марендић је заустављена на 7 кошева.

Код гошћи одличан учинак са клупе Уне Церовић и Александре Мирковић које су постигле 15 односно 10 поена. Хена Кустурица је додала 10 поена уз 7 скокова, а Марија Чојић још по 9 поена и скокова.

 

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co