×

Жене: Почиње битка за шампионски пехар, Феникс против Будућности

Данас почиње финална серија доигравања у оквиру MD shop 1.ЖЛРС.

Два тима која су највише показала и током регуларног дијела сезоне састају се данас од 14 и 30 у првом мечу великог финала.

Кошаркашице Феникса дочекују Будућност и благи су фаворити за освајање шампионског пехара због предности домаћег терена али и због двије овосезонске побједе у међусобним сусретима. Први меч у Бања Луци Феникс је добио резултатом 59-49, а у другом, у Бијељини, изабранице Дарка Косића су славиле прилично убједљиво 54-68.

Узданица Феникса је свакако маестрална Ивана Даковић која је у полуфиналним мечевима постизала 18 поена у просјеку и имала 17 ухваћених лопти. Уколико изабранице тренера Сузане Миловановић успију наћи рјешење како њу да зауставе имају чему да се надају у овој серији. Осим Иване велика опасност вреба и од Анђе Марендић која постиже 16.5 поена, а ту је и Теодора Гвозден са 8 поена и 9.5 скокова.

Код Бијељинки најзапаженија у досадашњем дијелу плејофа била је Марија Чојић са 12 поена и 14 скокова по мечу. Хена Кустурица је најефикаснија са 15.5 поена у просјеку (уз 5.5 асистенција), а ту је и Милица Ђокић која је одиграла само једну утакмицу и била ефикасна са 15 поена те подијелила 6 асистенција.

Вјерујемо да нас очекују јако узбудљиве утакмице и завидан квалитет кошарке, а КСРС свим учесницима жели успјешну серију и фер надметање.

Позивамо све љубитеље игре под обручима да у што већем броју посјете дворану "Обилићево" у Бања Луци те пруже подршку најбољим кошаркашицама Српске.

Меч је могуће пратити и путем статистике Play-By-Play на порталу КСРС као и путем преноса уживо на Youtube каналу КСРС.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co