×

22. коло: Нови дерби у Зворнику, Радник на искушењу код Студената

Полако се примичемо расплету у оквиру MD shop 1.МЛРС, до краја је остало још само три кола.

Најаву двадесет и другог кола започињемо у Вишеграду гдје Варда ХЕ дочекује Слободу 73. Домаћи нису на свом нивоу ове сезоне, имају само пет побједа уз 16 пораза и последњи су на табели ако изузмемо Олимп који је иступио из лиге. "На ноге" им долази Слобода, екипа за коју нико не може предвидити како ће играти, а то је у распону од сјаја до очаја. У стању су да сруше најбоље, али и да изгубе од најгорих. Вишеграђани се надају да ће овај пут видјети Слободино лоше издање. То је један о два дуела који се играју данас у термину од 18 часова.

У другом мечу састају се Рогатица и Старс Баскет. Гости из Градишке су у успону форме, прошле седмице су савладали Слободу у Новом Граду и Сутјеску у заосталом мечу 20. кола те су се прикључили Сутјески, Рогатици и Студент Игокеи на деоби шестог мјеста на табели са омјером 11-10. Домаћи ће покушати искористити предност домаћег терена који је традиционално један од најтежих у цијелој лиги.

Недјеља је резервисана за још два дуела. Академац у изузетно важном мечу за њих дочекује Сутјеску од 18 и 30. Домаћи су на само побједу заостатка за Дрином и тријумф је апсолутни императив. Охрабрује их сјајна форма Николе Шарића у последње вријеме, а на руку им иде и то што Сутјеска не пружа добре резултате у гостима. На све то Владан Радовић је под знаком питања јер није играо последње двије утакмице. Међутим, не треба отписати Милоша Павловића и другове. Милош игра у МВП моду, те је зграбио ласкаву титулу МВП-а кола два пута у последње три седмице.

Истог дана очекује нас дерби кола - дуел четвртопласиране Дрине Принцип и другопласиране Будућности. Тежак распоред за домаће се наставља, након Јахорине у Зворник стиже чета Дариа Чојића. Домаћи су на позицији која води у плејоф али евентуелни пораз би закомпликовао ситуацију у случају да Академац савлада Сутјеску. Са друге стране, побједа, уз кикс Радника у Александровцу, их води на треће мјесто и лакшег противника у доигравању. Будућност, такође, има императив побједе јер и даље имају шансу да се докопају првог мјеста, а Дрина им је велики дужник из првог дијела сезоне када су Зворничани славили тројком у последњој секунди меча. Мотивације сигурно не мањка ни једнима ни другима. Очекујемо фантастичан дуел, нови спектакл у Зворнику. Дрина има 3-0 ове сезоне у дуелима против бијељинских тимова, да ли могу да наставе серију? Утакмица почиње у 19 часова.

Дуел између Студент Игокее и Радника је помјерен за сриједу 20. марта. Домаћи играју за престиж јер немају више шанси за плејоф због лошијег међусобног скора са Дрином, док Радник тежи да здржи треће мјесто које угрожавају управо Зворничани. Бијељинци нису у фантастичној форми у последње вријеме и питање је колико ће моћи против растерећених изабраника Бориса Јокановића.

Слободна екипа у овом колу је Јахорина.

Све утакмице могуће је пратити и путем статистике Play-By-Play на порталу КСРС као и путем преноса уживо на Youtube каналу КСРС.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co