×

21. коло: Дерби у Зворнику, Aкадемац у Бијељини хвата последњи воз

Овог викенда се наставља такмичење у оквиру MD shop 1.МЛРС.

Премијерна утакмица двадесетпрвог кола игра се већ данас, а уједно то је и дерби кола. Дрина Принцип дочекује Јахорину вечерас од 19 часова у РСЦ у Зворнику.

Оба тима се налазе у сјајној форми и боре се за што бољу позицију пред плејоф. Дрина је након изненађујућег пораза у Новом Граду демолирала Рогатицу у гостима и пуни оптимизма улазе у меч са лидером на табели. Домаћи су у последњих једанаест утакмица доживјели само један пораз и то је невјероватан подвиг, али још већа снага је што су након пораза у Новом Граду успјели да се врате још јачи. Јахорина, с друге стране, нема права на кикс уколико желе да задрже челну позицију. Будућност је за петама, па ће утакмица у Зворнику бити права кошаркашка посластица и спектакл.

Већ поменута Будућност једним оком гледа управо ка Зворнику. Кикс Јахорине уз побједу на свом терену против Рогатице винуо би их на деобу првог мјеста. Рогатица свакако није противник за подцијенити, али прошло коло је показало доста мањкавости у њиховој игри која се прије свега базира на двојцу Пилиндавић-Радмиловић. Такође, скраћена ротација је још један од проблема који мучи тренера Драгана Којића. Утакмица се игра у суботу од 16 часова.

Нешто касније, у термину од 19 и 30 Сутјеска у Фочи дочекује Варду ХЕ. Биће то комшијски дерби у коме је Сутјеска апсолутни фоворит. Фочаци су на свом терену тврд орах свима, а форма Варде им не даје за право да се превише надају. Ипак, кошарка нам је безброј пута доказала да је непредвидива, овај пут то је један од Вардиних адута.

Двије утакмице се играју у недељу. Слобода 73 и Старс Баскет се састају у Новом Граду од 18 часова, док у другом мечу дана Радник дочекује Академац од 16 часова. Изузтено важан меч и за једне и за друге. Домаћи су трећи са само побједом више од Дрине, али и побједом мање од Будућности на другом мјесту. Интересантна ситуација која се још више може закомпликовати након овог кола. Бањалучани су пети са двије побједе заостатка у односу на четвртопласирану Дрину и права на кикс немају уколико желе у плејоф. Можемо рећи да је ово још један дерби двадесетпрвог кола.

Слободна екипа у овом колу је Студент Игокеа из Александровца.

Све утакмице могуће је пратити и путем статистике Play-By-Play на порталу КСРС као и путем преноса уживо на Youtube каналу КСРС.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co