×

Жене: Почео плејоф - Будућност сигурна, Слобода намучила Феникс

Претходних дана почело је доигравање у оквиру MD shop 1.ЖЛРС.

Будућност је на свом терену савладала Костајницу само седам дана након пораза који је претрпила у последњем колу регуларног дијела сезоне од истог противнка.

Бијељинке су славиле убједљиво 58-41 (09:08, 10:06, 14:15, 25:12). Иако то резултат не говори, изабранице тренера Милоша Дупала су пружиле јак отпор и биле равноправан противник све до пред сам краја меча. Тада Будућност, предвођена надахнутим Хеном Кустурицом и Уном Церовић, подиже ниво игре, прави кључну предност и успјева да сломи отпор Костајчанки за 1-0 у серији.

Најбољи појединац меча била је сјајна Марија Чојић са дабл-дабл учинком 12 поена и чак 19 скокова! Поред ње одличне су биле већ поменута (и најефикаснија) Хена Кустурица са 19 поена, Теодора Сојић са 10 и Уна Церовић која је постигла 9 поена. Код гошћи једина двоцифрена је била Леа Басрак са 13 поена, док је капитен Сара Јапранин заустављена на само 4 поена.

Друга полуфинална серија је почела у уторак у Бања Луци гдје су кошаркашице Феникса дочекале Слободу и славиле резултатом 63-57 (15:14, 19:13, 12:15, 17:15).

Изабранице тренера Дарка Косића су у овај меч ушле као велики фоворити, прије свега јер су све утакмице током првенства на свом терену рјешавале врло убједљиво, а то се односи и на оба дуела са Слободом. Међутим Новограђанке су одиграле јако добру утакмицу, пружиле снажан отпор и послале поруку да ће на свом терену, у другој утакмици серије, имати шта да кажу и покажу.

Најбољи појединац сусрета је, као и обично, била фантастична Ивана Даковић са дабл-дабл учинком 20 поена и 14 скокова. Анђа Марендић је додала 16 поена, а Теодора Гвозден је уз 7 поена ухватила и 10 лопти. Код гошћи су се истакле Катарина Марјановић са 16 поена и 5 скокова те Ања Софиљ са 11 поена и 9 скокова.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co