×

Бориша Симанић присуствовао бијељинском дербију

Предсједник КСРС, Александар Ђурђевић, уручио је дрес Републике Српске Бориши Симанићу са његовим презименом и монографију Савеза издату поводом јубилеја 30 година од оснивања.

Бориша Симанић, наше горе лист, кошаркаш репрезентације Србије, велики борац и херој нације, присуствовао је вечерас бијељинском Ел Класику: градском дербију између Будућности и Радника.

Није играо финале Мундобаскета 2023, али је можда био и најзаслужнији за освајање сребрене медаље у Манили. Док су репрезентативци Србије и цијела нација бринули о томе како тече опоравак Борише Симанића након тешке повреде и операције, он им је из болнице слао поруке подршке, писао да буду храбри, да не брину за њега, да издрже.

И заиста, цијели тим је играо за Србију и за Боришу, и боље и јаче него што су објективно могли. Симанић им је унио огромну енергију. Кошаркаши Србије су обезбиједили олимпијску визу и на крају освојили титулу вице шампиона.

Са нестрпљењем сви очекујемо његов повратак на терен и пред публику, који ће се, ако Бог да, догодити на љето ове године.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co