×

20. коло: Дрина доминантна у Рогатици, фаворити сигурни

Претходног викенда одигранo je некомплетно двадесето коло у оквиру MD shop 1.МЛРС.

Кошаркаши Јахорине наставили су са фантастичним партијама, а овог пута у Палама је савладана Студент Игокеа резултатом 78-63 (21:12, 18:12, 19:13, 21:26). Александровчани су били равноправан противник само у неколико уводних минута меча, а затим креће рапсодија изабраника Мире Вукоја. Расположени домаћи играчи "пуцали" су из свих оружја, а разлика је само расла па је већ у другом периоду било +20, а у појединим моментима до краја сусрета разлика је износила и читавих +30 за Паљане.

Код домаћих најбољи је поново био Хавион Меј са 17 поена и одличним шутем за два 8/9. Раме уз раме са њим је Немања Окиљевић са дабл-дабл учинком 13 поена и 13 скокова. Двоцифрени су били још Алекса Човичковић са 13 поена и Душан Бубања са 12 поена и 7 скокова. Код гостију нико није био посебно расположен за игру, а једини двоцифрен је Велибор Миловановић са 10 кошева.

Бијељински тимови наставили су да прате Јахорину прије њиховог међусобног окршаја заказаног за данас (5. март), а који ће много тога одлучивати што се тиче врха табеле. Будућност је на свом терену савладала Слободу 73 резултатом 86-71 (20:24, 24:13, 24:20, 18:14) захваљујући бољој игри у другом полувремену. Гости су само у првом дијелу успјели да прикажу игру којом су у претходним колима рушили фаворизоване Дрину и Јахорину, па су се поразом у Бијељини, вјероватно, и дефинитивно опростили од плејофа.

Најзаслужнији за петнаести тријумф Будућности били су Новак Манојловић са дабл-дабл учинком (16 поена, 10 скокова), Никола Ђорђић са 18 поена, Александар Пиргић са 14 те Динко Пељто са 10 поена. Код Слободе по 15 поена су постигли Данило Радуловић и Ернест Докер.

Други Бијељински тим је савладао Варду ХЕ у Вишеграду резултатом 65-75 (09:18, 15:15, 25:22, 16:20). Играчи тренера Борка Переуле поново нису били на висини задатка те изузев у пар момената нису уопште успијевали озбиљније да угрозе Радник.

Најефикаснији код гостију је био Дејан Кокоруш са 25 поена, а двоцифрен је био још и Никола Мичић са 12 поена. Код домаћих Алекса Неговановић је убацио 19 поена, а по 10 поена су додали Југослав Ђорђевић и Немања Станимировић.

Најављени дерби кола између Рогатице и Дрине је само дјелимично оправдао очекивања у дуелу полуфиналиста плејофа од прошле сезоне. Сви смо се питали да ли Дрина после прекинуте тромјесечне серије побједа у Новом Граду може поново да се врати на тријумфални пут и то баш на тешком гостовању у Рогатици. Добили смо и више него потврдан одговор - они су просто "размонтирали" домаћина у другом полувремену и побједили са чак 30 поена разлике резултатом 54-84 (22:16, 15:22, 09:27, 08:19).

Такав исход се није очекивао јер је Рогатица имала константну предност током првог полувремена, а до средине треће четвртине утакмица је била у потпуном егалу. Међутим, тада домаћи престају са игром. Гости играју чврсту одбрану којом тјерају пулене Драгана Којића на несхватљив број грешака, 24 укупно, из којих је створена прилика за чак 27 поена Зворничана из контранапада. Разлика је брзо расла, па је већ на крају трећег периода било +19 за Дрину. Гдје су стали на крају трећег квартала играчи Дрине су наставили и у четвртом, до краја меча остало је само да се види који ће бити коначан резултат.

Код гостију чак пет играча са двоцифреним учинком. Филип Цвијетиновић је предњачио и пунио све статистичке колоне - 19 поена, 7 асистенција и 5 скокова. Алексеј Сандић је уз 13 поена имао и 5 украдених лопти, а Игор Братић 15 поена и 7 скокова. Матић је имао 11 поена и 7 скокова, а Егељић је додао 10 поена уз 4 украдене лопте. У тиму Рогатице је подбацио капитен Пилиндавић остваривши, за његове стандарде, скроман учинак 9 поена и 8 скокова. Лука Радмиловић је једини био двоцифрен са 16 поена и 8 скокова.

Утакмица између Старс Баскета и Сутјеске је одгођена за 13. март.

Двадесетпрво коло се игра наредног викенда, а као што смо већ најавили, данас нас очекује заостала утакмица 18. кола, бијељински дерби између Будућности и Радника. Утакмица се игра од 18 часова у СД "Филип Вишњић" у Бијељини.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co