×

20. коло: Слобода тражи нови "скалп" у Бијељини, дерби у Рогатици

Овог викенда се наставља такмичење у оквиру MD shop 1.МЛРС.

Премијерна утакмица двадесетог кола игра се већ данас. Будућност Профи дочекује Слободу од 16 и 30 у СД "Филип Вишњић" у Бијељини. Домаћи су доживјели пораз од Сутјеске у прошлом колу, а нови неуспјех би их још више удаљио од Јахорине на челу табеле. Са друге стране Слобода 73 је направила сјајне резултате код куће у последња три кола, редом су падали управо Јахорина, а потом и Дрина која је до тог меча везала чак осам побједа. Ипак, у гостима нису толико добри и сви се питамо да ли Слобода може направити нови велики "скалп" против фаворита.

Дерби кола игра се у Рогатици гдје домаћа Рогатица дочекује Дрину Принцип у репризи прошлогодишњег полуфинала. Као и увијек њихови дуели су пуни тензије и неизвјесности, а рогатичка публика је по правилу шести играч домаћих. Нестварна серија побједа Дрине је прекинута у Новом Граду после три мјесеца и велико је питање да ли могу да се врате на исти колосјек. Преко пута је једна од најтврђих екипа у лиги, са невјероватним двојцем Пилиндавић-Радмиловић, али и са танком клупом која мало тога доноси екипи тренера Драгана Којића. Зворничани ће то покушати искористити, а да ли ће успјети сазнаћемо у суботу од 18 часова.

У истом термину Варда ХЕ дочекује Радник БН Баскет. Домаћи изузев бљеска у трећем колу и побједе против Рогатице у Рогатици нису пружили много ове сезоне. Све осим сигурног тријумфа Бијељинаца било би велико изненађење, поготово што се они грчевито боре за врх табеле. Дан касније, у недељу, од 17 часова лидер на табели, Јахорина, игра против уморне Студент Игокее која је већ одиграла два меча ове седмице.

Утакмица између Старс Баскета и Сутјеске је одложена за 13. март.

Слободна екипа у овом колу је Академац из Бања Луке.

Све утакмице могуће је пратити и путем статистике Play-By-Play на порталу КСРС као и путем преноса уживо на Youtube каналу КСРС.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co