×

Завршен регуларни дио сезоне у оквиру 1.ЖЛРС

Протеклог викенда одигране су утакмице десетог кола у оквиру MD shop 1.ЖЛРС.

Кошаркашице Костајнице побједиле су Будућност у једној од најзанимљивијих утакмица сезоне резултатом 53-49 (11:11, 12:10, 14:12, 15:16). Бијељинке су боље отвориле последњи меч регуларног дијела сезоне и имале предност током цијелог првог периода. Међутим, у наставку Костајница подиже ниво игре, преузима контролу и одржава предност која се креће у распону од 2 до 8 поена разлике све до пред сам крај сусрета. Последњи налет гошћи на истеку 39 минута, при резултату 52-49, изабранице тренера Милоша Дупала успјешно одбијају. Добром одбраном прво заустављају Марију Чојић приликом шута за три, а затим и полагање Хене Кустуруце. Леа Басрак у наредном нападу поставља коначан резултат са линије слободних бацања.

Најзаслужније за побједу Костајнице биле су Милкица Палија са дабл-дабл учинком, 13 поена и 10 скокова, Леа Басрак са 16 поена и 8 скокова те Сара Јапранин са 10 поена, 7 скокова и исто толико украдених лопти. Код гошћи двоцифрена је била само Александра Мирковић са 11 поена, док су Хена Кустурица и Теодора Сојић постигле по 9 поена.

Ова утакмица је послужила као својеврсна уветира у полуфиналне дуеле које ће водити исти противници већ од наредног викенда.

У другом мечу кола Слобода је савладала Лидер резултатом 41-59, по четвртинама 14:18, 06:09, 06:14, 15:18. Домаће су биле равноправан противник само током првог полувремена, да би у другом дијелу видјели потупуну доминацију гошћи које су у појединим тренуцима меча имала и 20 поена предности. Овим поразом Лидер је, нажалост, завршио сезону без иједне побједе, али са надом да ће већ следећа бити много боља и успјешнија.

Најзаслужнија за трећи тријумф Новограђанки била је сјајна Ања Софиљ са дабл-дабл учинком - 16 поена и чак 17 скокова. Осим ње двоцифрене су биле још Катарина Марјановић са 13 поена и Лана Оџић са 11. Код домаћих боље од осталих биле су Невена Вуковић и Маша Грубешић са по 10 постигнутих кошева.

Екипа Феникса је била слободна у овом колу.

Полуфинални сусрети се играју већ наредног викенда.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co