×

19. коло: Будућност, Дрина и Радник "лове" Јахорину на врху

Утакмицама деветнаестог кола овог викенда наставља се MD shop 1.МЛРС.

Данас се играју двије утакмице.

Радник БН Баскет дочекује Старс Баскет у поподневном термину од 16 часова. Бијељинци нису у сјајној форми у другој полусезони, везали су два пораза од Рогатице и Дрине, а утакмица осамнаестог кола против Будућности је одложена за 27. фебруар. Гости из Градишке, такође, не долазе у сјајном расположењу. Они су након серије добрих резултата овог уторка доживјели тежак пораз од Студента на свом терену у одложеном мечу седамнаестог кола. Старс се налази у групи тимова са скором 8-8 и евентуални тријмф би их винуо у горњи дио табеле, што би за њих био велики успјех након очајног отварања сезоне.

Други меч дана играју Сутјеска и Будућност. Фочаци се враћају кући после тешког гостовања из Зворника и убједљивог пораза од тима који је тренутно у најбољој форми у првенству. Међутим, на домаћем терену ситуација је потпуно другачија и нико не може да рачуна на сигурне бодове у Фучи, поготово када свој дан имају Радовић, Иветић или Павловић. Са друге стране Будућност је потпуна непознаница, без такмичарског ритма су јер је утакмица против Олимпа регистрована службеним резултатом, а меч прошлог кола је одложен за следећу седмицу, па је тешко процијенити у каквој форми долазе на мегдан Сутјески. Утакмица се игра у термину од 19 часова.

У недељу се играју још три утакмице. Дерби кола се игра у Палама гдје Јахорина дочекује Рогатицу од 18 часова. Домаћи се враћају са мини турнеје по западу Републике Српске гдје су остварили половичан учинак - пораз од Слободе и побједа против Академца. Будућност, Дрина и Радник су за петама, па је свака утакмица јако битна да би се задржала прва позиција пред плејоф и предност домаћег терена. Њихов противник, прошлогодишњи финалиста доигравања, Рогатица, је тренутно пета са двије побједе заостатка за четвртопласираним Радником. Уколико желе да се докопају плејофа пулени тренера Драгана Којића права на кикс практично више немају. Такође, Јахорина им је дужник после тијесног пораза (59-61) из првог дијела сезоне те ни мотивације сигурно не мањка. Сви предуслови су ту да сутра у СД "Пеки" гледамо сјајну кошаркашку представу.

Што се тиче преостала два недељна меча, Академац дочекује Студент Игокеу од 19 часова у СД "Борик" у Бања Луци, а Слобода 73 ће покушати да скине још један велики "скалп" (након Јахорине) на свом терену (18 часова) и прекине нестварну серију Дрине Прицип.

Слободна екипа у овом колу је Варда ХЕ из Вишеграда.

Све утакмице могуће је пратити и путем статистике Play-By-Play на порталу КСРС као и путем преноса уживо на Youtube каналу КСРС.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co