×

18. коло: Одигране само три утакмице, Јахорина поново сама на врху

Претходног викенда одигране су само три утакмице осамнаестог кола MD shop 1.МЛРС.

Кошаркаши Јахорине остварили су тријумф у Бањалуци против Академца резултатом 78-91 (22:27, 22:20, 18:28, 16:16) и тако се поново издвојили на врху табеле 1.МЛРС.

Академац је боље отворио утакмицу. Предвођени расположеним Николом Шарићем (8 поена у том периоду) Бањалучани су имали константну предност све до пред крај прве четвртине. У тим моментима се буде изабраници Мире Вукоја, играју агресивнију одбрану и значајно подижу ниво игре у нападу. Преко Окиљевића, Печенице и Хавиона Меја Јахорина прави брзу серију 8-2 у последнњих 70 секунди па се на први одмор одлази са пет поена вишка за госте.

Темпо којим је завршила први период Јахорина је задржала до краја утакмице. У неколико наврата разлика је износила и преко 15 поена, а чак ни сјајна партија Николе Шарића није помогла да се меч уведе у неизвјесну завршницу. Изостанак Луке Протића се итекако осјетио у домаћем саставу, а доминација Јахорине у скоку (27-46) је била један од најбитнијих фактора који су одлучили утакмицу.

Јахорина је остварила врло важну побједу након изненађујућег пораза у Новом Граду, вратила се на побједнички колосјек и поново сама запосјела врх табеле (бар док се не одигра заостали меч између Будућности и Радника).

Најзаслужнији за 15. тријумф Паљана били су већ поменути тројац Хавион Меј (19 поена, 11 скокова, 4 асистенције и 3 украдене лопте), Немања Окиљевић (18 поена и 6 скокова), Немања Печеница (15 поена) те зимско појачање Алекса Човичковић (17 поена).

Код домаћих осим Николе Шарића који је био први стријелац меча са 25 поена, двоцифрени су били још само Виктор Ђуровић са 13 и Давид Поповић са 11 поена.

Дан раније одиграна су два сусрета.

Казнена експедиција из Зворника је наставила свој побједнички поход. Нова жртва је Сутјеска коју су изабраници тренера Владана Ерића убједљиво савладали резултатом 88-65. Домаћи су имали сигурну предност током цијелог тока меча не остављајући ни трачак наде Фочацима да могу нешто више учинити. Новим тријумфом Зворничани су се изједначили на трећем мјесту табеле са Радником, уз напомену да Радник има меч мање.

Најбољи показатељ лепршаве игре домаћих је чак пет играча са двоцифреним учинком; Бошко Михајловић је био најефикаснији са 15 поена, Филип Цвјетиновић је додао 14, Игор Братић и Дарко Хајдуковић по 13, а Алексеј Сандић 10 поена. Код гостију стандардно добар трио Павловић (14 поена) - Радовић (24 поена) - Иветић (10 поена), али без праве подршке саиграча. Остатак тима је убацио само 17 поена што је недовољно против екипе као што је Дрина.

Слична утакмица виђена је и у Рогатици, доминација домаћина против Слободе 73 и убједљив тријумф резултатом 74-55. По ко зна који пут смо видјели колико играчима Рогатице значи домаћи терен и њихова публика која је неријетко "шести играч". Гости су били инфериорни током већег дијела утакмице, а нарочито у другом полувремену када је и направљена највећа разлика од +25 (69-44) за изабранике Драгана Којића. Домаћи су једанаестим тријумфом задржали пето мјесто и настављају трку за плејоф док је Слобода са скором 9-9 на деоби седмог мјеста заједно са Старсом и Сутјеском.

Најбољи у побједи Рогатичана били су Никола Пилиндавић са 21 поеном и 9 скокова, те Лука Радмиловић са 22 поена, 7 скокова и 6 асистенција. Невен Дамјановић је додао 15 поена и подијелио 8 асистенција.

Као што смо поменули у уводу, дуели Будућност Профи - Радник БН Баскет и Студент Игокеа - Варда ХЕ су одложени и играју се 27. фебруара.

Деветнаесто коло се игра наредног викенда, а прије тога нас у уторак очекује заостала утакмица 17. кола између Старс Баскета и Студент Игокее.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co