×

18.коло: Лидер на табели код Академца, два меча одложена

Овог викенда наставља се MD shop 1.МЛРС. Играју се само три дуела пошто су два меча одложена за 27. фебруар.

Данас се играју двије утакмице.

Рогатица данас игра са Слободом 73. Меч из првог дијела сезоне у Новом Граду Рогатичани су ријешили у своју корист резултатом 55-61 тако да су и овог пута благи фаворити. Када играју на домаћем терену изабранике Драгана Којића јако је тешко савладати. Њихову снагу је најбоље осјетио Радник прије два кола, а њихова снага лежи у феноменалном дуу Радмиловић-Пилиндавић. Они су овосезонски лидери цијелог такмичења у индекс рејтингу и једна од шанси за побједу Слободе је заустављање бар једног од њих двојице, што је јако тешко. Ипак, Слобода долази после најбоље утакмице сезоне и тријумфа против Јахорине. Оптимизам је сигурно на максимуму, Подрумац је поново приказао вансеријску партију, тако да вјерујемо да нас очекује пуно узбуђења у Рогатици. Утакмица се игра у термину од 18 часова.

У истом термину играју Дрина Приницип и Сутјеска. Шта рећи о Дрини, а да већ није речено. Маестрална форма изабраника Владана Ерића и серија од осам везаних тријмфа. Примакли су се Јахорини и Будућности на само двије побједе, а Раднику на једну. Ако овако наставе озбиљно ће се умјешати у борбу за прво мјесто пред плејоф. Са друге стране, Сутјеска долази после двије побједе на домаћем терену уз одличне партије трија Иветић-Павловић-Радовић. Успон форме је евидентан, а и као гости се добро сналазе јер су већ побјеђивали Олимп, Слободу и Варду. Такође, тријумф против Зворничана из првог дијела сезоне даје им наду да су можда баш они ти који ће им прекинути велику серију.

У недељу се игра само једна утакмица - Академац дочекује Јахорину у "Борику" у поподневном термину од 16 часова. Домаћи су у прошлом колу коначно прекинули серију негативних резултата побједом против Варде у Вишеграду. Велика је енигма шта сада можемо очекивати од изабраника тренера Милана Јовановића, да ли су кадри да се реванширају Јахорини за пораз из првог дијела сезоне. Гости су у нокдауну после неочекиваног пораза у Новом Граду, али су и даље први на табели и благи фаворити у овом мечу. Не смију себи дозволити нови пораз јер би у том случају озбиљно угрозили опстанак на челу табеле. Паљани имају изузетно квалитетан ростер, покривен на свакој позицији врхунским индивидуалцима те ће сигурно жељети да покажу да је пораз од Слободе био само кикс, а не дугорочно пад форме.

Као што смо поменули у уводу, дуели Будућност Профи - Радник БН Баскет и Студент Игокеа - Варда ХЕ су одложени за 27. фебруар.

Слободна екипа у овом колу је Старс Баскет.

Све утакмице могуће је пратити и путем статистике Play-By-Play на порталу КСРС као и путем преноса уживо на Youtube каналу КСРС.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co