×

Феникс и Будућност велики фаворити у деветом колу 1.ЖЛРС

Сутра и прекосутра се играју утакмице деветог, предпоследњег, кола MD shop 1.ЖЛРС.

Кошаркашице Будућности дочекују Лидер у суботу у поподневном термину од 13 часова. Домаће су на скору 4-2 и сигурно држе друго мјесто, а евентуалном побједом би га и дефинитивно осигурале као и предност домаћег терена пред плејоф. Са друге стране, Лидер није показао много ове сезоне, кошаркашице из Градишке нису уписале ниједну побједу из шест одиграних утакмица, па би евентуални тријум у Бијељини био раван сензацији. Утакмица се игра у СД Гимназије "Филип Вишњић".

Слично као у Бијељини и у другом мечу деветог кола домаћи тим је велики фаворит. Феникс у граду на Врбасу дочекује Костајницу у недељу од 15 часова. У прошлом колу смо видјели да код Бањалучанки нема шале и опуштања чак иако је прво мјесто осигурано. Са друге стране, њиховим противницама ова утакмица може бити јако значајна, јер евентуална побједа их доводи у ситуацију да у последњем колу на свом терену одлучују о борби за друго мјесто. Међутим, први меч из Новог Града им не улива превише оптимизма јер је Феникс тада славио са чак 36 кошева разлике (53 - 89). Видјећемо да ли се у међувремену нешто промијенило...

Слободна екипа у овом колу је Слобода из Новог Града.

Позивамо све љубитеље игре под обручима да у што већем броју посјете дворане у Бијељини и Бања Луци те пруже подршку најбољим кошаркашицама Српске.

Оба меча могуће је пратити и путем статистике Play-By-Play на порталу КСРС као и путем преноса уживо на Youtube каналу КСРС.

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co