×

Дерби у Бијељини, Варда и Академац за излазак из кризе

Утакмицама седамнаестог кола наставља се MD shop 1.МЛРС. Дуел између Старса и Студент Игокее је одложена.

Данас се играју три утакмице.

Слобода 73 дочекује лидера на табели - Јахорину. Тежак распоред за пулене тренера Кукавице се наставља, поготово јер ће им у мислим бити и тежак пораз у Палама од преко 30 кошева разлике из првог дијела сезоне. Домаћи су изгубили шест од последњих седам утакмица, али су против Радника и Сутјеске виђени позитивни помаци у игри. Много тога ће свакако зависити од расположења Уроша Подрумца, првог поентера и асистента Слободе. Када он игра како зна, Новограђани се имају чему надати, па и против најјачих. Утакмица се игра у 18 часова.

У истом термину играју Варда ХЕ и Академац, два тима која су у негативним серијама. Домаћи не знају за побједу још од почетка децембра, али на руку им иде то што је Академац напросто престао да игра у новој години. Домаћи се уздају у Алексу Неговановића који постиже 11 поена и дијели 5 асистенција по мечу (по чему је један од водећих у лиги). Осим њега ту су још Филип Мутапчић, Немања Станимировић и Југослав Ђорђевић који лако могу да испоруче двоцифрен број поена. Једно је сигурно, неко ће после овог меча прекинути негативну серију, а неко ће запасти у још дубљу кризу резултата.

Сутјеска и Рогатица се састају у вечерњем термину од 20 сати у СД "Фоча". Очекујемо јако узбудљив меч након тријумфа које су остварили и једни и други у прошлом колу. Рогатичани су срушили фаворизовани Радник на крилима фантастичног двојца Радмиловић - Пилиндавић. Уколико домаћи успију да исконтролишу скок и зауставе Рогатички дуо, имају чему да се надају. Међутим, то је лакше рећи него спровести на терену, а томе у прилог говори невјероватна статистика - Радмиловић и Пилиндавић су на првом и другом мјесту 1.МЛРС по индекс учинку (21.4 и 21.1). Са друге стране, највеће узданице Фочака су свакако одлични Милош Павловић и Владан Радовић који постижу 16.6 поена у просјеку, а прати их Александар Иветић са 14.1 поеном по мечу.

На крају, дерби кола који се игра у недељу од 18 часова у Бијељини. Судар тимова који су у одличној форми. Гости су серију тријумфа почели управо против Радника почетком децембра и од тада су непобједиви. Осим тога, Бијељина им прија, тамо су славили и против фаворизоване Будућности тројком уз звук сирене. Филип Цвијетиновић игра на МВП нивоу, а велику помоћ има у Бојану Матићу и Лазару Егељићу. Домаћи су кикснули у прошлом колу у Рогатици и склизнули са првог мјеста табеле које су дијелили са Јахорином. Нови пораз би још више угрозио снове о најбољој позицији пред плејоф, зато вјерујемо да нас очекује прави спектакл у Бијељини.

Дуел између Старс Баскета и Студент Игокее, заказан за сутра, је одложен и играће се 21. фебруара.

Слободна екипа у овом колу је Будућност Профи.

Све утакмице могуће је пратити и путем статистике Play-By-Play на порталу КСРС као и путем преноса уживо на Youtube каналу КСРС.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co