×

Орлови доминантно до Купа Републике Српске

Кошаркашице Орлова савладале су синоћ Лавове резултатом 107-59 (27:15, 31:13, 27:15, 21:16) и освојиле Куп Републике Српске.

Oсим доминантне партије Орлова утакмицу је обиљежила препуна дворана, фантастична атмосфера и организација каква се само пожељети може.

Што се тиче саме утакмице, Брчанке су биле достојан противник само у првих пет-шест минута меча, а затим креће рапсодија изабраница тренера Весне Џувер. Прву четвртину Бањалучанке добијају резултатом 27-15, а на полувријеме се одлази са већ огромних +31.

Иако смо овај меч најављивали као "судар" двије најбоље екипе у БиХ, тренутно првопласириних и другопласираних у Првој лиги БиХ, до очекиваних узбуђења и неизвјесне завршнице није дошло. Кошаркашице Орлова су без већих проблема привеле меч крају, чак шта више успјеле су и да увећају предност у другом полувремену за велику радост у СД "Обилићево".

"Лавицама" синоћ ништа није полазило за руком, постигле су само једу тројку из 18 покушаја, имале очајан шут из игре од свега 36%, а инфериорне су биле и у скоку - 26 у односу на 45 ухваћених лопти Орлова. Бањалучанке су имале и фантастичних 26 асистенција.

Код побједница све играчице су се уписале у стријелце, а најбоље су биле Александра Мужевић са 23 поена и 7 скокова, те капитен Наташа Шобот са 21 поеном, 5 скокова и 4 украдене лопте. Горана Марјановић је додала 16 поена, а двоцифрена је била још и Данијела Митровић са 10 поена и 5 асистенција.

Код Лавова боље од осталих биле су Естефани Фајардо са 18 поена и 6 скокова те Јелена Лазаревић са 14 поена и 7 скокова. Ива Каришик је додала 11 поена.

Наредне седмице у Требињу се игра финале Купа Републике Српске за кошаркаше, а састају се Леотар и Борац WWIN.

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co