×

7. коло: Костјница i Феникс убједљиви

У суботу и понедељак одигране су утакмице седмог кола у оквиру MD shop 1.ЖЛРС.

Кошаркашице Костајнице прекинуле су серију од два пораза убједљивом побједом против Лидер на свом терену резултатом 62-39 (23:13, 06:04, 12:11, 21:11).

Домаће играчице су имале предност током цијелог тока меча не дајући Лидеру ни промил шансе да могу доћи до прве побједе у сезони.

Најзаслужнија за трећи тријумф Костајнице била је сјајна Леа Басрак која је пунила све статистичке колоне - 21 поен, 13 скокова, 5 украдених лопти и 4 асистенције. Осим ње истакле су се још Милкица Палија са 11 поена и 9 скокова, те Сара Јапранин са 16 поена и 7 скокова. Код гошћи из Градишке ниједна кошаркашица није била двоцифрена, Николина Вранић је постигла 9 поена, а Николина Грубешић 8.

Катарина је била и најзаслужнија за нови тријумф Новограђанки постигавши 21 поен од чега три тројке из четири покушаја. Код гошћи боље од осталих биле су Леа Басрак са 24 поена и Сара Јапранин са 11 поена.

У другом мечу који је игран у понедељак састали су се Феникс и Слобода. Бањалучанке су наставиле побједнички низ и славиле убједљиво резултатом 73-56, по четвртинама 23:17, 19:13, 21:15, 11:11.

Гошће су биле равноправан противник само у првих пет минута меча. Након тога Феникс је заиграо онако како то ради током већег дијела сезоне, а предност се само увећавала до максималних +22 у последњој четвртини.

Најзаслужнија за шесту узастопну побједу Феникса била је фантастична Ивана Даковић са дабл-дабл учинком 26 поена и 15 скокова за индекс корисности 38. Одлично ју је пратила Анђа Марендић са 27 поена, а двоцифрена је била још и Лана Чолић са 10 поена. Код Слобода добре партије Катарине Марјановић са 22 поена, 9 скокова и 4 асистенције те Нађе Ступар са 10 поена и 9 скокова.

Екипа Будућности је била слобода у овом колу.

Новом побједом, шестом у низу, Феникс је и теоретски, три кола прије краја, обезбиједио прво мјесто на табели пред плејоф. За другу позицију бориће се Будућност и Костајница који имају по три побједе (с тим што Будућност има утакмицу мање) и Слобода која је на скору 2-4. Лидер је и даље без побједе.

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co