×

16. коло: Дерби у Рогатици, Сутјеска и Слобода за излазак из кризе

Утакмицама шеснаестог кола наставља се MD shop 1.МЛРС. Једна утакмица је већ одиграна синоћ.

Данас се играју три утакмице.

Сутјеска у Фочи дочекује Слободу 73 и то је дуел два тима који су у јако лошим серијама (1-4). Једни и други су отворили сезону јако добро, али како је првенствно одмицало резултати су били све лошији. Фочаци излазе из два тешка гостовања у Палама и Бијељини гдје нису могли ни очекивати неке сјајне резултате, прави показатељ форме биће управо данашња утакмица. Са друге стране, Слобода је имала добијену утакмицу против фаворизованог Радника у прошлом колу, али је сплетом несрећних околности ипак изгубила. Можда је вријеме да им се фортуна осмијехне. Утакмица се игра вечерас од 20 часова.

Нешто раније, од 17 часова очекује нас један од дербија петнаестог кола - дуел између Студент Игокее и Будућност Профи. Александровчани играју по систему топло-хладно, знају да изгубе код куће од знатно слабијих, али и да изненаде против фаворита као што је то било управо против Будућности у Бијељини. Гости тај пораз сигурно нису заборавили јер их је скинуо са лидерске позиције на табели коју су у том тренутку дијелили са Радником и Јахорином. Идеална је прилика за реванш.

Нову сјајну утакмицу очекујемо и у Рогатици. Тамо је гост Радник из Бијељине, а то гарантује велику борбу, узбудљив меч и много "ватре" на паркету. Рогатичани су одмарали прошли викенд (јер су требали да играју против Олимпа који је иступио из такмичња) те су имали више времена за додатно уигравање и припрему тактичких варијанти за овај меч. Са друге стране, Бијељинци су фантастични, везали су пет побједа и са валиким самопоуздањем долазе на мегдан Рогатици. Међутим, ако не успију да зауставе тандем Радмиловић-Пилиндавић, посао им сигурно неће бити лак. Утакмица се игра од 18 часова у спортској дворани у Рогатици.

Недељни термин је резервисан за дуел између Академца и Старс Баскета. Академац је у благој кризи и серији од два везана пораза након јако доброг периода крајем прошле године када су остварили шест узастопних побједа. Противник је Старс Баскет, екипа која расте из кола у коло поготово након доласка Душана Макитана који даје Старсу један нови квалитет. Утакмица се игра од 19 и 30 у СД "Борик" у Бања Луци.

Утакмица између Јахорине и Варде ХЕ је одиграна синоћ, а Паљани су убједљиво славили резултатом 76-52 те сигурно остали на челу табеле и након овог кола.

Слободна екипа у овом колу је Дрина Принцип.

Све утакмице могуће је пратити и путем статистике Play-By-Play на порталу КСРС као и путем преноса уживо на Youtube каналу КСРС.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co