×

6. коло: Слободи комшијски дерби, Феникс се учврстио на челу

Утакмицама шестог кола које су игране претходног викенда почела је друга полусезона у оквиру MD shop 1.ЖЛРС.

Кошаркашице Слободе оствариле су и други везани тријумф. Овај пут биле су боље од Костајнице резултатом 60:56.

Домаће играчице су имале предност током већег дијела меча, у појединим моментима она је износила и скоро 20 кошева разлике. Међутим, гошће су бољом игром у четвртом периоду успјеле потпуно истопити предност Слободе, а затим и преузети вођство након полагања Саре Јапранин. Леа Басрак погађа уз додатно слободно бацање, па је Костајница на три и по минута имала вођство +5 (53-45).

Тада ствари у своје руке узима Катарина Марјановић, погађа невјероватну тројку уз додатно слободно бацање и враћа утакмицу у егал. Након тога креће пенал завршница у којој се много боље сналазе кошаркашице Слободе, а прије свих Теодора Ступар и већ поменута Катарина.

Катарина је била и најзаслужнија за нови тријумф Новограђанки постигавши 21 поен од чега три тројке из четири покушаја. Код гошћи боље од осталих биле су Леа Басрак са 24 поена и Сара Јапранин са 11 поена.

У недељном термину састали су се Будућност и Феникс. Био је то дерби кола али и цијелог првенства који је одлучивао много; Бијељинке се побједом изједначавају са Фениксом на првом мјесту табеле, а пораз их удаљава од истог, а гошће учвршћује на челу 1.ЖЛРС.

Ипак, од дербија нисмо добили много, Будућност је била равноправан противник само до средине друге четвртине. Играчице Феникса тада подижу квалитет игре, сјајно контролишу меч на обје стране терена те стичу озбиљну предност која је у неким тренуцима износила и цијелих 20 поена разлике. Податак о десет постигнутих тројки наспрам само једне Будућности довољно говори о супериорности гошћи. На крају заслужена побједа Феникса 54-68 и учвршћена челна позиција на табели са перфектним скором 5-0.

Најзаслужнија за пету узастопну побједу Феникса била је фантастична Теодора Гвозденовић са чак 32 постигнута поена од чега 6 тројки из 9 покушаја. Осим ње сјајну партију пружила је и Ивана Даковић са дабл-дабл учинком (13 поена и 13 скокова). Код домаћих одлична је била Хена Кустурица (24 поена, 8 скокова), а двоцифрена је била још само Уна Церовић са 12 поена и 5 скокова.

Екипа Лидера је била слобода у овом колу.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co