×

15. коло: Варда ХЕ тражи "освету", дерби у Бијељини

Утакмицама петнаестог кола које се играју данас и сутра наставља се MD shop 1.МЛРС.

Суботњи термин је резервисан за два прволигашка дуела. У Палама се од 18 часова састају првопласирана Јахорина и Сутјеска у, можемо рећи, комшијском дербију. Не тако давно исти противници су одмјерили снаге у Фочи, а Паљани су били убиједљиви славивши са 14 поена разлике. Пред Сутјеском је сигурно тежак задатак али очекујемо реакцију и покушај да поремете високе амбије Јахорине.

Дерби кола се игра у Бијељини гдје Будућност Профи дочекује Академац, најпријатније изненађење досадашњег тока првенства. Након седам везаних побједа Бањалучани су киксали у прошлом колу тако да је данашњи дуел прилика да се поново врате на побједнички колосијек. Домаћину је ово тек прва утакмица после зимске паузе (дуел против Варде одложен за фебруар) и прилика да тренер Дарио Чојић провјери у каквој су форми његови пулени. Утакмица се игра од 16 часова и СД "Филип Вишњић".

Недеља је резервисана за још три меча. Слобода 73 и Радник БН Баскет се састају у Новом Граду након уписаних побједа у претходном колу. Бијељинци су на деоби првог мјеста са Јахорином, а домаћи су побједом против Олимпа прекинули низ од четири везана пораза. Када су здрави, играчи Дејана Кукавице могу свакога да побједе - ни Радник није изузетак. Утакмица се игра од 18 часова.

У исто вријеме се игра још један дерби - Дрина Принцип дочекује Студент Игокеу у Зворнику. Домаћи су у серији побједа (5-0), од почетка децембра играју као препорођени и сада су четврти на табели на позицији која води у плејоф. Са друге стране Студент Игокеа ће тражити реванш за пораз који су доживјели од исте екипе прије мјесец дана на свом терену. Биће "ватре" у Зворнику, то је сигурно.

Старс Баскет и Варда ХЕ се састају истог дана од 16 и 30. Прошли дуел Старс је добио у Вишеграду са само пола коша разлике (66-67), па смо сигурни да кошаркашима Варде неће недостајати мотива да се "освете" за болан пораз.

Слободна екипа у овом колу је Рогатица.

Све утакмице могуће је пратити и путем статистике Play-By-Play на порталу КСРС као и путем преноса уживо на Youtube каналу КСРС.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co