×

Сјајан меч у Бања Луци обиљежио непотпуно 14. коло

 

Утакмицама четрнаестог кола почела друга полусезона у оквиру MD shop 1.МЛРС.

Слобода 73 је тријумфом у Шековићима најавила љепше дане и излазак из кризе након четири везана пораза. Славили су против Олимпа резултатом 59-86, по четвртинама 12:18, 17:19, 12:26, 18:23. Утакмица је одлучена у трећој четвртини коју су гости добили са 26-12 и са огромних 22 коша предности ушли у последњи период. Олимп није имао снаге да надокнади велики заостатак и остају само са једном побједом у тринаест утакмица.

Слобода је имала чак шест играча са двоцифреним учинком. Урош Подрумац је уписао дабл-дабл учинак са 14 поена и 10 скокова, Ернест Докер је био најефикаснији са 18 поена, а одлични су били још и Сергеј Бабић са 13 поена, Данило Радуловић са 12 те Петар Терзић и Ђође Прекић са по 11 постигнутих поена. Код домаћих одличне роле Бојана Видаковића са 22 поена и Александра Баричанина са 19 поена и 13 скокова, али без значајније подршке саиграча који су сви заједно постигли још само 18 кошева.

Студент Игокеа је упијешно отворила други дио сезоне побједом против Рогатице у Александровцу 71-60 (16:15, 24:11, 13:20, 18:14). Дуо Рогатице Радмиловић-Пилиндавић је пружио солидну партију, како то раде током цијеле сезоне, али остатак тима играчи Студента су успјели скоро потпуно да зауставе. Најбољи код домаћих су били Велибор Миловановић са 13 поена и 8 скокова, те Василије Куриџа са 11 поена.

Предвођен фантастичним Цуровићем са доминантним дабл-давл учинком од 20 поена и 15 скокова, Радник БН Баскет је славио против Сутјеске у Бијељини резултатом 89-78 и наставио трку у двоје са Јахорином. Осим њега, одлични су били још и Дејан Кокоруш са 25 поена и 9 скокова, Никола Мичић са 17 поена те Ненад Цвјетковић са 10 поена. Код гостију бољи од осталих били су Милош Павловић са 24 поена и 10 скокова, Александар Иветић је уписао 21 поен, Владан Радовић 17, а Стефан Васиљевић је додао 13 поена.

Већ поменута Јахорина је славила са 58-70 код Старс Баскета и задржала лидерску позицију на почетку друге полусезоне. Домаћи су пружили снажан отпор, имали предност у добром дијелу меча, али су Паљани "додали гас" у последњем периоду и преломили меч у своју корист. Најбољи код побједника био је Јован Гутаљ са дабл-дабл учинком; 16 поена и 10 скокова. Велику подршку имао је у расположеним Филипу Симићу (13 поена), Немањи Печеници (12 поена) и Хавиону Меју (10 поена, 7 скокова и 5 асистенција). Код Старса су се истакли Марко Блаз са 14 кошева те новопридошли Душан Макитан и Ваља Самарџић који су додали по 12 поена.

Најитересантнији мејч четрнаестог кола виђен је у Бања Луци гдје је Дрина Принцип славила против Академца резултатом 61-66 (17:13, 20:21, 08:20, 16:12 ). Домаћи су пред овај меч били у најбољој форми од свих тимова у лиги са шест везаних тријумфа, али ни Зворничани нису били много лошији са серијом побједа 4-0. Једна серија је свакако морала бити прекинута. Домаћи су се боље снашли на почетку и били бољи после 10 минута игре. Након секвенци добре игре гостију и краткотрајног вођства, Академац је ипак отишао на полувријеме са предношћу тројком Игора Драгојевића секунду прије краја друге четвртине.

Домаћи су задржали вођство до средине треће четвртине, а онда се ствари нагло окрећу на страну Дрине Принцип. Гости предвођени сјајним Милошем Ђерићем и Филипом Цвијетиновићем праве серију 13-0, а период сјајне игре се прелива и у четврту четвртину те након полагања Матића Зворничани одлазе на огромин +14 шест минута прије краја.

То ипак није било све - Академац се консолидује, погађају Драгојевић и Поповић, мало по мало се топи предност Дрине. Након пенала Давида Поповића заостатак је износио свега 3 поена на два минута до краја, међутим у завршници више среће имају Зворничани чак и након не баш сјајног извођења слободних бацања. Дрина уписује врло важну побједу којом се изједначује на табели са Академцом на четвром мјесту и скором 8-5. Грчевита борба у борби за плејоф и још сигурно много узбуђења очекује и једне и друге до краја сезоне.

Најбољи код побједника били су Бојан Матић (20 поена, 9 скокова и 4 асистенције), Филип Цвијетиновић (16 поена и 8 скокова) и Милош Ђерић са 14 поена. Код домаћих једини двоцифрени били су Лука Протић са 16 поена и Давид Поповић са 12.

Утакмица између Варде ХЕ и Будућности Профи игра се 13. фебруара у термину од 16 часова.

 

 

 

 

 

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co