×

Србија боља од Српске на Кошаркашком сабору 2023

Главни дио програма традиционалне манифестације Кошаркашки сабор 2023 биле су јучерашње утакмице између селекција Републике Српске и Кошаркашке лиге Србије у мушкој и женској конкуренцији.

Прве су на терен дворане Спортско-рекреативног центра у Зворнику изашле даме. Кошаркашице Републике Српске одиграле су јако добру утакмицу и достојно парирале селекцији ЖКЛС. Изабранице селектора Милорада Надаждина су водиле добар дио меча, имале предност све до почетка последње четвртине. Међутим, репрезентативке Србије тада убацују у брзину више, играју јачу одбрану и предвођене маестралном Јованом Боричић стичу великих једанаест поена разлике (59-70) четири и по минута прије краја. Домаће су након тога везале неколико добрих напада, спустиле разлику на само -4 и унијеле нервозу у редове Србије, али за велики преокрет нису имале снаге. Коначан резултат, који свакако није био у првом плану, гласио је 68-73 за репрезентацију Србије.

Најзаслужније за побједу Србије биле су већ поменута Јована Боричић са 17 поена, Тамара Чорто са 13 и Анђела Јањић са 10 поена. Код домаћих маестрална је била Јована Милаковић са 13 поена и 16 скокова, а двоцифрене су биле још Наташа Шобот са 19 поена, млада Милица Ђокић са 17 и Анђела Лаловић са 10 поена.

У мечу који се игао одмах након меча дама састале су се репрезентација Републике Српске и најбоља селекција Кошаркашке лиге Србије. Иако је разлика у квалитетну била евидентна, кошаркаши Српске су успјевали у појединим тренуцима равноправно да парирају изабраницима селектора Владимира Лучића. Виђена је интересантна утакмица на велики броја поена уз мноштво атрактивних потеза, а резултат у оваквим мечевима свакако није у првом плану. Остаће забиљежен резултат 83-96 којим је селекције Србије на крају славила у овом дуелу, који је чак и више од пријатељског - братски.

Што се тиче статистике, најбољи у побједничком саставу били су Вук Боровчанин са 18 поена, Срђан Крсмановић са 14 и Урош Буњац са 13 поена. Двоцифрени су још били и Андрија Вуковић и Чедомир Матић са 11 односно 10 поена. Код Републике Српске бољи од осталих били су Дејан Кокоруш и Велибор Миловановић са 14 постигнутих кошева.

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co