×

Почео Кошаркашки сабор 2023 - Србија боља од Српске у млађим категоријама

Јуче је у Зворнику у организацији Кошаркашког савеза Републике Српске почела дводневна традиционална манифестација "Кошаркашки сабор 2023".

На програму су била два меча млађих категорија (У-15 и У-16), а састале су се репрезентације Републике Српске и Србије.

Уводни меч (У-15) је био права кошаркашка посластица, а одлука о побједнику је пала тек у последњих 90 секунди. При резултату 70-70 тројку за Србију погађа Лазар Миличић, иначе син прослављеног српског кошаркаша Дарка Миличића. Истом мјером узвраћа већ у наредном нападу Сергеј Јокић за Републику Српску. Другу везану тројку за Србију погађа Никола Ливанчевић на асистенцију Душана Томанића за ново вођство гостију. Након минуте одмора, коју узима Дејан Гајић, селектор Српске, Сергеј Јокић преузима одговорност на себе али промашује полагење. Никола Кустурица у наредној акцији Србије из вишеструких скокова у нападу обезбјеђује слободна бацања која успјешно реализује за велику предност Србије 78-73 на 19 секунди до краја. Испоставиће се да ће то бити и коначан резултат врло узбудљивог меча.

Најзаслужнији за побједу Србије били су поменути Никола Кустурица са 16 поена и 12 скокова, Никола Ливанчевић са 13 поена, те Душан Томанић и Вук Стјепановић који су додали 12 односно 10 кошава. Код вршњака из Српске бољи од осталих били су фантастични Лука Галић са 24 поена, 9 скокова и 3 блокаде и Матеј Јанковић са 21 поеном.

Други меч између истих противника, овај пут дјечака 2008. годиште, није био толико узбудљив. Репрезентација Србије је доминирала током цијелог тока меча не дозволивши Српској да угрози велику предност која је у неким тренуцима износила и готово 30 поена разлике.

Најзаслужнији за убједљиву побједу Србије били су Никола Карлић са 18 поена и Вук Даниловић са 14 кошева. Вук је иначе син легендарног српског кошаркаша Предрага Даниловића. Код домаће селекције најбољи је био Вукашин Гаврановић са дабл-дабл учинком, 23 поена и 12 скокова.

 

 

 

 

 

 

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co