×

13. коло: Академац срушио Будућност, Радник и Јахорина на врху

Кошаркаши Јахорине и Радника БН Баскет на деоби првог мјеста након завршетка прве полусезоне у оквиру MD shop 1.MЛРС.

Од три екипе које су биле на врху табеле прије овог кола, двије су биле успјешне. Већ поменута Јахорина је савладала Олимп убједљиво резултатом 73-107, а Радник БН Баскет је тријумфовао у мечу против Слободе 73 (85-71) и гурнуо је у још већу кризу.

Будућност Профи је поражена у дербију кола (77-72) против Академца и остала са побједом мање иза водећег двојца, док су се Бањалучани осмим тријмфом примакли врху табеле.
Најзаслужнији за шесту везану побједу Академца био је фантастични Никола Шарић са 28 поена, 4 скока и 3 украдене лопте за 32 минута у игри. Пратио га је Лука Протић са 13 поена, 7 скокова, чак 4 блокаде и 3 украдене лопте.
Код Бијељинаца бољи од осталих били су Небојша Еркић са 16 поена и 8 скокова, Александар Пиргић са 15 поена и Ђорђе Мичић са 13 поена, 5 асистенција и 4 скока.

Најузбудљиви меч кола видјели смо у Вишеграду гдје је Старс Баскет у последњим секундама савладао Варду ХЕ. Сигуран са линије пенала био је Ненад Јовичић који поставља, испоставиће се, коначан резлтат 66-67. Последња прилика за домаће одлази у неповрат након што Филип Мутапчић прави фаул у нападу за велико славље играча из Градишке.

Старс је сада на пет побједа, са значајно бољим скором у односу на катастрофално отварање сезоне. Најзаслужнији за нови тријмф били су Вања Самарџић са 17 поена, 7 асистенција и 5 скокова, те Марко Блаз који је додао 15 поена.

Дервента је пружила можда и најбољу партију од почетка сезоне, имали су вођство добар дио утакмице, али искуство Рогатице је пресудило - успјели да славе (73-79) бољом игром у последња три минута. Као што смо и претпоставили, Лука Радмиловић и Никола Пилиндавић су пружили нову сјајну партију.

Дрина Принцип је славила против Студент Игокее у Александровцу резултатом 57-67 па су они и Рогатица сада на деоби петог мјеста са седам тријумфа.

Првенство се, након краће паузе, наставља у другој половини јануара после новогодишњих и божићни празника.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co