×

13. коло: Дерби у Бања Луци за крај полусезоне

Наредног викенда завршава се прва полусезона у оквиру MD shop 1.МЛРС.

Двије утакмице се играју већ сутра, 23. децембра, а састају се Дервента и Рогатица у термину од 20 и 30, те Студент Игокеа и Дрина Принцип од 17 часова.

Дервента има последњу прилику да заврши полусезону бар са једном побједом. Дејан Јовановић је у фантастичној форми већ неколико кола, Вељко Чечавац и Марко Слијепчевић такође могу много дати овом тиму, али да би почели побјеђивати њима тројици се мора придружити још неко. Њихов овонедељни противник игра све боље, у последња четири кола уписали су три побједе и један тијесан пораз од Радника у Бијељини. Један од најтежих задатака за све тимове ове сезоне је пронаћи рјешење за Николу Пилиндавића и Луку Радмиловића, уколико успију пронаћи одбрану за њих, домаћи се имају чему надати.

Радник БН Баскет након фантастичне побједе у Палама дочекује Слободу 73 која је у кризи са три везана пораза. Новограђани много боље играју у гостима (скор 4-1) тако да је свака прогноза у овом дуелу незахвална. Меч се игра у недељу од 16 часова у СД "Филип Вишњић" у Бијељини.

Олимп дочекује Јахорину у Шековићима од 18 часова. Домаћи имају само једну побједу и седам везаних пораза, а сада ће им бити никад теже. Гости су киксали у прошлом колу и закомпликовали ситуацију на врху табеле, нови пораз би значио губитак лидерске позиције коју држе од почетка сезоне.

Варда ће у Вишеграду угостити Старс Баскет од 16 и 30. Два тима са сличним омјером побједа и пораза су у борби за средину табеле. Гости су у нешто бољој позицији и тријумф их приближава великој групи од пет тимова са шест побједа.

Дерби кола игра се у Бања Луци. Један од најпријатнијих тимова сезоне дочекује другопласирану Будућност. Бијељинци су кикснули у прошлом колу против Студент Игокее и пропустили прилику да искористе пораз Јахорине и преузму лидерску позицију. Гости су нешто ефикаснији, у прoсјеку постижу 3.7 поена више, имају за нијансу више скокова и асистенција, али драстична разлика је у украденим лоптама у корист Академца (10,4 према 5.1). Одбрана Бањалучана, вођена сјајном игром Луке Протића и Николе Шарића у нападу, може бити кључ утакмице. Осим њих двојице ту су још Викотр Ђуровић, Андреј Јанковић, Александар Гуска и Давид Поповић од којих свако може бити двоцифрен и одлучујући тас на ваги. Будућност са друге стране има своје многобројне адуте, искуство и доказани квалитет, а чињеница да су на гостовањима стопроцентни нам гарантује врхунску кошарку у Борику за крај првог дијела сезоне.

Све утакмице могуће је пратити и путем статистике Play-By-Play на порталу КСРС као и путем преноса уживо на Youtube каналу КСРС.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co