×

Гужва на врху након дванаестог кола, Сутјеска славила у Новом Граду

Узбуђења каква само кошарка може да приреди, то смо управо видјели у дванаестом колу MD shop 1.МЛРС.

Одакле кренути? Кренућемо од крајњег запада наше лијепе Републике, из Новог Града, гдје је су се састали петопласирана Слобода 73 и шестопласирана Сутјеска. Дуел два скоро подједнака тима од којих смо очекивали неизвјесност, а то су нам и пружили. Слобода не пружа добре партије на домаћем терену ове сезоне, много су бољи на гостујућем терену. То се догодило и овог пута. Иако су водили готово цијели меч, а на шест минута до краја имали +7, ипак нису успјели да сачувају предност. Сутјеска је стрпљивом, дисциплинованом игром у одбрани и прије свега смиреношћу са линије пенала успјела да сустигне, а на 50 секунди до краја и да поведе погоцима Александра Иветића. Исти играч је и запечатио судбину домаћих након слободних бацања (за коначних 70-73), а промашај Сергеја Бабића за три је означио велико славље гостију и шесту побједу у сезони.

Осим хладнокрвног Иветића, најзаслужнији за преокрет Фочака био је Стефан Васиљевић који је у последњем периоду постигао 11 од својих 15 поена. Невјероватну партију пружио је и Милош Павловић, флертовао је са трипл-даблом, нанизао је 20 поена, имао 8 скокова и 9 асистенција. Код домаћих добре партије су пружили Сергеј Бабић са 17 поена, Данило Радуловић са 15 уз 12 скокова и Петар Терзић са 14 поена. Велики хендикеп за домаће представљала је повреда Подрумца након само три и по минута меча након којих се више није враћао у игру.

Узбудљив меч видјели смо и у Градишци. Академац је водио готово цијелу утакмицу, у неким тренуцима и са 15 поена разлике. Међутим, домаћи су се вратили у последњем периоду, успјели да изједначе у неколико наврата, али за велики преокрет нису имали довољно снаге. У самом финишу за Академац су били сигурни Лука Протић и Никола Шарић, а Вања Самарџић и Давид Гајић код домаћих непрецизни у шуту за три. На крају коначан резултат 72-77 и велика, седма, побједа Бањалучана те прикључак за водећим тројцем.

Дрина Принцип је убједљиво савладала Дервенту са 34 коша разлике (97-63) у мечу који је обиљежио Филип Цвијетиновић са квадрипл-дабл учинком од 18 поена, 10 скокова, 11 асистенција и 10 украдених лопти. Рогатица је у комшијском дербију била доминантна против Олимпа (108-79) уз фантастичну партију цијелог тима и чак шест двоцифрених играча.

Бијељински тимови су изненадили у дванаестом колу. Будућност непријатно поразом на домаћем терену од Студент Игокее резултатом 70-80, а Радник позитивно нанијевши први пораз Јахорини на њиховом терену.
Није се од Радника очекивало пуно у Палама након нешто слабије форме у последња три кола, али су показали да су тим за велика дјела и да могу пуно ове сезоне. Бијељинци су губили готово цијели меч, Паљани су играли сигурно и дисциплиновано, имали солидних 12 поена разлике на полувремену. Ипак, гости у другом дијелу играју знатно боље, полако топе предности Јахорине, а средином последњег периода успјевају да изједначе (први пут након дуго времена) после слободних бацања Бошка Радовића.

Кључни тренуци меча се дешавају на три минута до краја када Цуровић и Цвјетковић погађају двије узастопне тројке (за +6) и пребацују моментум на њихову страну. У самом финишу играчи Радника играју паметно, искусно приводе меч крају, не дозволивши Јахорини да их озбиљније угрози. Коначан резултат гласио је 58-63 за госте.

Најбољи у тријумфу гостију били су Ђорђе Цуровић са 14 поена и 13 скокова те Дејан Кокоруш са 19 кошева. Код домаћи Хавион Меј је имао страшан дабл-дабл са 16 поена и чак 18 скокова.

Побједа Радника додатно је закомпликовала ситуацију на врху табеле па су сада Јахорина, Будућност и Радник БН Баскет поравнати са скором 9-2.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co