×

Крај полусезоне у знаку дербија у Палама

Утакмицама дванаестог кола, које су на програму овог викенда, завршава се прва полусезона у оквиру MD shop 1.МЛРС.

Сутра се игра пет утакмица, а дерби кола је свакако у Палама гдје Јахорина дочекује Радник БН Баскет. Домаћи су на деоби првог мјеста и најпријатније су иненађење првенства након уласка у највиши ранг такмичења. Имају стопостотан учинак на домаћем терену, а могу да се похвале најефикаснијим нападом у лиги - постижу нешто преко 82 поена по утакмици. Хавион Меј је прави мотор екипе, један је од претендената за најкориснијег играча такмичења. Колико је његова игра разноврсна говори и статистика: постиже 16.5 поена по мечу, има 6.3 скокова, дијели 3.4 асистенције и краде 4.1 лопту по мечу - такође највише у лиги. Импресивна статистика која говори о квалитету његове игре на обје стране терена.

Јахорина има и најбољег тројкаша у досадашњем дијелу сезоне, Филип Симић постиже 3.7 тројки по мечу уз преко 45 посто шута, што је заиста врхунски учинак и за лиге много вишег ранга. Не треба заборавити сјајне Печеницу, Окиљевића и Кусмука који свако на свој начин даје допринос добрим резултатима Јахорине.

Са друге стране Радник је у благом паду форме, након седам везаних тријумфа доживјели су два неугодна пораза, прво од градског ривала, а затим и од Дрине у Зворнику. У прошлом колу једва је савладана Рогатица у Бијељини, права је прилика да сутра од 18 часова у СД "Пеки" видимо да ли је Радникова криза прошлост или ће бити нових брига пред зимску паузу за стручни штаб Бијељинаца.

Други Семберски тим истог дана, од 17 часова, дочекује Студент Игокеу, а тај термин је резервисан и за дуел Рогатице и Олимпа - можемо рећи да је то и комшијски дерби.

Дрина Принцип ће покушати да крунише добру полусезону побједом против Дервенте у Зворнику. Гости још увијек немају побједу, никако да дођу до боље игре чак и након промјене тренера. Утакмица се игра у суботу од 18 часова.

Меч Слободе 73 и Сутјеске можемо, такође, рачунати као један од дербија кола. То су два тима из средине табеле са јако добром сезоном и сличним статистичким параметрима у досадшњем току такмичења. Постижу готово исто поена по мечу, играчи Сутјеске дијеле нешто више асистенција (2.3) и краду више лопти по мечу (2), док је Слобода боља у скоку (4.4 више). Међутим, Слобода је у прошлом колу била слободна, имали су више времена да се одморе и припреме тактику за Фочаке, у чему је тренер Дејан Кукавица неприкосновен. Утакмица се игра сутра од 18 часова у СД "Нови Град".

Једини меч који се игра у недељу је дуел између Старс Баскета и Академца. Домаћи су након лошег отварања сезоне значајно подигли форму и у последњих пет мечева имају 4 тријмфа. Међутим, прави испит их тек очекује у виду младог тима из Бања Луке. Академац је такође у сјајној форми, млади Лука Протић и Никола Шарић играју фантастично и велике су кошаркаше наде у Српској.
Меч у Градишци се игра у термину од 16 и 30.

Све утакмице могуће је пратити и путем статистике Play-By-Play на порталу КСРС као и путем преноса уживо на Youtube каналу КСРС.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co