×

Будућност пријети Фениксу, Слободи прва побједа

Утакмицама петог кола које су игране претходног викенда завршена је прва полусезона у оквиру MD shop 1.ЖЛРС.

Кошаркашице Слободе оствариле су тријумф у дербију зачеља и дуелу једина два тима без побједе у досадашњем дијелу сезоне. Оне су биле боље од Лидера из Градишке резултатом 68:49.

Највећи терет меча код домаћих су изнијеле три играчице: Вања Софиљ, Катарина Марјановић и Лана Оџић. Посебно доминатну партију пружила је Вања са 20 поена и чак 24 скока од којих 11 у нападу за укупан индекс корисности 44. Катарина је постигла 20 поена, а Лана је додала 14. Код гошћи једина расположена за игру је била Огњенка Јовичић са 24 поена.

У недељном термину састали су се Будућност и Koстајница, тимови са скором 2-2 и највећи претенденти да угрозе Феникс у борби за прво мјесто на табели. Везавши два тријумфа у последња два кола, Бијељинке су важиле за благог фаворита у овом мечу. То су и показале, јер су релативно лако савладале Костајницу не допустивши ниједном да угрозе предност коју су стекле на почетку меча.

На крају разлика од 12 поена (65-53) је могла бити и знатно већа да домаће нису смањиле "гас" у последњих неколико минута и дозволиле изабраницама Милоша Дупала да истопе скоро 30 поена предности колико је било на шест минута до краја након коша Уне Церовић за 64-38.

Најзаслужније за трећу узастопну побједу Бијељинки биле су већ поменута Уна са 19 поена и Марија Чојић са 14 поена и 9 скокова. Код гошћи једина расположена за игру била је Леа Басрак са 26 поена.

Екипа Феникса је била слобода у овом колу, али је и поред тога остала прва на табели са скором 4-0. Иза њих је сада Будућност са 3-1 и највећи претедент у борби за најбољу стартну позицију пред плејоф. Костајница је трећа са скором 2-2, Слобода има једну побједу, а Лидер је једини тим без побједе у првом дијелу такмичења.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co