×

11. коло: Јахорина и Будућност на врху, Радник кроз "иглене уши"

Синоћном утакмицом између Будућности Профи и Дервенте комплетирано једанаесто коло MD shop 1.МЛРС.

Студент Игокеа и Старс Баскет су одиграли своју утакмицу још 29. новембра, а тим из Градишке је славио у мечу на мали број поена резултатом 57-61.

Најзаслужнији за важну побједу Старса, у том моменту тек другу, били су Петар Тривичевић и Вања Самарџић са по 12 поена, а двоцифрен је био још и Дејан Павловић са 10 кошева. Код домаћих једини расположенији за игру били су Василије Куриџа и са 13 и Бориша Зиројевић са 12 поена.

Побједа у Александровцу као да је била вјетар у леђа Старсу па су након тога падали редом Олимп и Дервента.

У суботњем термину Радник БН Баскет је у неизвјесној завршници савладао Рогатицу 76-74, док је Јахорина била боља од Сутјеске у Фочи 74-88. Паљани у последње коло улазе са прве позиције и са највећим шансама за титулу јесењег првака.

Што се тиче недељних утакмица, Дрина је била боља од Олимпа у Шековићима са 86-81.

Најзаслужнији за пети тријумф Зворничана био је трио Егељић - Матић - Цвијетиновић. Они су постигли 66 од 86 поена своје екипе. Осим тога Егељић је постигао важно полагање за +5 на 40 секунди до краја и тако коначно преломио меч на Дринину страну. Смушеном игром у последњих неколико напада играчи Олимпа нису успјели угрозити предност гостију, па је на семафору остало записано 81-86.

Егељић и Матић су осим врхунских кошгетерских учинака остварили и дабл-даблове. Лазар је имао 11 скокова од чега 6 офанзивних (и 4 украдене лопте), а Бојан 10 ухваћених лопти. Филип Цвијетиновић је нанизао 18 кошева уз по 5 скокова и асистенција.

Код Олимпа такође три врхунска појединачна учинка. Никола Јешић је постигао 20 поена, а Бојан Видаковић и Ђође Пантић по 19, с тим што је Бојан имао и 13 ухваћених лопти, међутим то није било довољно за другу побједу Шековљана.

Академац је, у другој недељној утакмици, након великог преокрета савладао Варду ХЕ. Гости су, иако ослабљени неиграњем Душана Рашковића, водили готово три четвртине, међутим нису имали снаге да приведу меч крају. Бањалучани се боље сналазе у неизвјесној пенал завршници за њихову шесту побједу и сигурно мјесту у горњем дијелу табеле.

Најистакнутији код Академца били су Лука Протић и Давид Поповић са по 18 поена, с тим што је Лука имао и 11 скокова. Одличан је био и Андреј Јанковић са 15 поена и 9 скокова. Код гостију чак четворица двоцифрених; Југослав Ђорђевић 17 поена, Алекса Неговановић 16, Филип Мутапчић 12 и Рајко Спасојевић 12 поена.

У већ поменутом синоћнем мечу између Будућности Профи и Дервенте, домаћи су славили убједљиво резултатом 94-68.

Наредно коло се игра већ за викенд, 16. и 17. децембра.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co