×

Олимп против Дрине у дербију регије Бирач, пред Сутјеском тежак задатак

Нема одмора за кошаркаше у MD shop 1.МЛРС, игра се ново коло, једанаесто по реду.

Утакмица између Студнет Игокее и Старс Баскета је већ одиграна 29. новембра, а гости из Градишке су славили резултатом 57-61.

Радник БН Баскет дочекује Рогатицу сутра од 16 часова, док је вечерњи термин резервисан за комшијски дерби између Сутјеске и Јахорине (20:30).

Домаћи су у благом паду форме, имају само један тријумф у последња четири меча. Фаза опоравка након тешког гостовања у Рогатици биће пресудна, јер згуснути распоред у последњих неколико дана итекако може оставити трага у игри. Тренера Дејана Радовића може да радује успон форме Александра Иветића, пружио је фантастичну партију против Рогатице. Међутим, против екипе као што је Јахорина, мораће да му се прикључи још неколико играча, прије свега се то односи на Радовића, Павловића, Милидрага и Савића. Са друге стране, Јахорина долази осокољена убједљивим тријумфом против Слободе.

Гости су скуп врхунских појединаца, Хавион Меј је први стријелац тима, и први крадљивац лиге, Немања Окиљевић није на кошгетерском нивоу као прошле сезоне али је увијек у врху што се тиче других статистичких параметара. Ту су још Филип Симић, Немања Печеница и Лука Кусмук сви са двоцифреним поентерским учинком. Њихове шампионске амбиције и то што су фаворити у готово сваком мечу може бити мач са двије оштрице - притисак је на њима, а то је једна од шанси за домаће.

Вјерујемо да нас очекује сјајна утакмица у Фочи.

У недељу се играју још два меча. Олимп дочекује Зворник у дербију регије Бирач (од 18 часова), док ће Академац угостити Варду ХЕ нешто раније у термину од 17 часова.

Бањалучани су були слободни у претходном колу, њихова свјежина може бити значајан фактор у односу на Варду која игра трећи меч у шест дана. Статистика је, такође, на страни Академца - постижу скоро 10 поена више по мечу, имају за нијансу више скокова и асистенција, те 3.5 украдене лопте више од Варде. Међутим, то ништа не мора да значи, домаћи су знали непријатно изненадити своје навијаче, јер су побједе из "Борика" односили Слобода 73 и Радник БН Баскет. Гости наде полажу у Душана Рашковића који може да одигра изванредано на обје стране терена, што је и показао у прошлом колу. Ту су још фантастични додавач Алекса Неговановић, Ђорђевић, Мутапчић, Спасојевић, Станимировић и Бодирога који сви могу лако да пребаце 10 кошева. Уколико буду расположени за игру Академац ће имати тежак задатак у одбрани домаћег терена.

Подледњи меч једанаестог кола игра се у уторак када Будућност Профи дочекује Дервенту. Слобода 73 је слободна у овом колу.

Све мечеве могуће је пратити и путем статистике Play-By-Play на порталу КСРС као и путем преноса уживо на Youtube каналу КСРС.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co