×

10. КОЛО: Варда стала у последњој четвртини - Будућност умало прокоцкала 30 разлике

Јуче је одиграно преосталих пет утакмица десетог кола МD shop 1.МЛРС.

Кошаркашима Дрине Принцип леже Бијељинци. Након што су са звуком сирене побиједили Будућност у четвром колу, синоћ су савладали и Радник БН Баскет изненађујуће лако резултатом 90-72. Зворничани су преузели вођство на старту меча и нису га ипуштали до самог краја. Паметном игром успјели су материјализовати одличан шут са дистанце убацивши чак 13 тројки из 28 покушаја у односу на само 3 таква поготка гостију.

Најзалужнији за побједу Дрине били су Бојан Матић са 28 поена и Филип Цвијетиновић са 23. Одличан је био и Дарко Остојић са дабл-дабл учинком 10 поена и 12 асистенијца.

Код гостију бољи од осталих били су Никола Мичић са 23 поена и Дејан Кокоруш са 19 поена и 11 скокова. Ђорђе Цуровић је додао 12 кошева.

Старс Баскет је у великом узлету форме. Након лошег старта сезоне и пет везаних пораза, уследио је период од двадесетак дана у коме су остварили чак четири побједе и побјегли са дна табеле. Последња жртва чете Нине Шарића је Дервента коју су синоћ савладали резулатом 75-64, тако уписавши прву побједу пред својим навијачима.

Најефикаснији код Старса био је Дејан Павловић са 20 поена, а осим њега двоцифрени су били још Вања Самарџић са 15, Ненад Јовичић са 14 (9 скокова) и Давид Гајић са 13 поена.Код гостију Марко Слијепчевић је пружио фантастичну партију са 14 поена и 15 скокова, Дејан Јовановић је затрпавао кош и скупио 25 поена, али је имао и 9 изгубљених лопти којим је покварио општи утисак. Вељко Чечавац је имао 16 поена уз 9 ухваћених лопти.

У осталим утакмицама Будућност Профи је савладала Олимп са 104:99 у мечу у коме су домаћи умало просули 30 поена вишка. Јахорина је доминирала против Слободе (99-68) и нанијела јој први пораз у гостима, а Варда ХЕ је једноставно престала да игра у последњој четвртини, постигавши само 4 поена у том дијелу, против Студент Игокее. Пораз је био неминован - 44:61, у мечу на мали број поена.

Рогатица и Сутјеска су одиграле један од најзанимљивијих сусрета десетог кола, а након преокрета славили су домаћи резултатом 79-74.

Фочаци су били бољи противник првих 15ак минута меча, али наког тога Рогатица подиже ниво игре у одбрани и прави прву осјетнију разлику. У другом дијелу пулени Драгана Којића настављају у истом ритму, јако у одбрани, а у нападу их предводи сјајни Лука Радмиловић. Радмиловић је просто плијенио маестралном игром у овом мечу, а завршио га је са 30 убачених поена и индексом корисности 38.  Са друге стране морамо истаћи и ништа мање доброг Александра Иветића које је постигао поен више уз чак 7 убачених тројки.

Браво за обојицу!

Првенство Републике Српске је у згуснутом режиму, па нема одмора за кошаркаше - ново коло је на програму већ за два дана.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co