×

4. коло 1.ЖЛРС: Феникс доминантан у Новом Граду за 4-0

Претходног викенда одиграно је четврто коло MD shop 1.ЖЛРС, а играло се у Новом Граду и Градишци.

Иако се очекивао знатно интересантнији и неизвјеснији меч у сусрету једина два непоражена тима, то се није десило. Феникс је декласирао Костајницу са чак 36 поена разлике - 53:89.
Бањалучанкама је ово четврта побједа из исто толико утакмица и суверени су лидери најелитнијег женског кошаркашаког такмичења у Републици Српској.

Најзаслужније за нову побједу Феникса биле су двије играчице које су нерјешива енигма за све противничке тимове ове сезоне. Ивана Даковић је постигла 22 поена, ухватила 11 лопти, имала 4 блокаде и по 3 асистенције и украдене лопте, све укупно за индекс корисности 38! Анђа Марендић је ипак била најефикаснија са 28 поена, а том учинку је додала још и 5 асистенција. Осим њих двије треба истаћи Лану Чолић и Анастасију Зељковић које су постигле 14 односно 10 кошевa.

Код домаћих се истакла Сара Јапранин која је постигла 26 поена, а осим ње двоцифрена је била још само Сашка Кучина са 14.

У другом мечу четвртог кола Будућност је славила против Лидера у Градишци са 48:63 за другу везану побједу.

Најефикаснија код Бијељинки је била Марија Чојић са 25 поена и 9 скокова. Сјајно су је пратиле Уна Церовић са 15 кошева и 12 скокова, те Нена Кустурица која је додала 11 поена. Код Лидера најбоље су биле Николина Грубешић са 17 поена и Огњенка Јовичић која је додала 13.

На табели 1.ЖЛРС Феникс је издвојио на првом мјесту скором 4-0, док друго мјесто сада дијеле Костајница и Будућност са скором 2-1. Екипе Лидера и Слободе су на 0-3 и још  нису осјетиле сласт побједе у новој сезони.

Слободна екипа у овом колу је била Слобода из Новог Града.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co