×

10. коло: Јахорина и Слобода 73 за продужетак низа

Данас се игра преосталих пет утакмица 10. кола MD shop 1.МЛРС у ванредном термину. Један утакмица је већ одиграна синоћ, Будућност Профи је побиједила Олимп 104-99.

Јахорина након паузе у претходном колу дочекује Слободу 73 која је непријатно изненадила поразом од Рогатице у Новом Граду. Међутим, играчи Дејана Кукавице много боље играју у гостима гдје су на скору 4-0, Паљани су, опет, једини са скором 4-0 код куће. Нечија серија ће свакако бити прекинута.

Студент Игокеа је у серији од два пораза у којима су показали велике недостатке у организацији игре и ефикасности комплетног тима. Гостовање у Вишеграду ће нам открити да ли је криза краткотрајна или ће је кошаркаши Варде још више продубити. Домаћи немају баш добре резултате код куће, само једна побједа из четири утакмице. Ипак, два тријмфа у последња два кола и лоша форма Александровчана дају им оптимизам да ће серија добрих резултата бити настављена.

Један од дербија кола игра се у Рогатици. Два тима из средине табеле играју по принципу топло-хладно и јако је тешко предвиди ко ће овај пут изненадити поставком, тактиком или тренутним надахнућем. Рогатица доста зависи од Пилиндавића, када он игра добро Рогатица побјђује. Од четири побједе домаћих, Никола је у три био МВП кола, што доста говори о томе колико је важан шраф у њиховој игри.

Гости су са друге стране једно од пријатнијих иненађења првенства. За разлику од прошле сезоне када су јако лоше отворили првенствно, ове године играју јако добро и већ су скупили 6 побједа. Долазак Александра Ивковића из Приједора се испоставио као пун погодак и уз старосједиоце Павловића и Радовића Фочаци су постала тим на који мора озбиљно да се рачуна.

У осталим утакмицама Дрина Принцип ће угостити Радник БН Баскет у комшијском обрачуну, а Дервента иде на ноге Старс Баскету који је у великом узлету форме. Тим из Градишке још нема побједу код куће, а Дервента је нема уопште, па ће и у овом мечу један негативан низ сигурно бити прекинут.

У овом колу слободна је екипа Академца из Бања Луке.

Све утакмице почињу данас у 18 часова, a могуће их је пратити и путем статистике Play-By-Play на порталу КСРС као и путем преноса уживо на Youtube каналу КСРС.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co