×

Будућност Профи срушила Радник у градском дербију - Старс Баскет се не шали

Претходног викенда одиграно је jедно од најузбудљивијих кола овогодишњег издања најелитнијег кошаркашког такмичера у Републици Српској.

Кренућемо од дербија кола који је свакако оправдао очекивања на радост гледалаца у Бијељини. Радник БН Баскет је боље отворио утакмицу, на минут и по до краја прве четвртине имали су већ +14 након тројке Николе Мичића.

Међутим, други Мичић, из Будућности, прво погађа за 2 плус 1, а након тога и за три, те са шест везаних поена смањује на 23-15. Тим резултатом се и отишло на прву паузу.

У другој четвртини није било већих осцилација у игри ни код једних ни код других, тако да се на полувријеме отишло резултатом 41-35 за домаће.

Друго полвријеме доноси знатно бољу игру изабраника Дариа Чојића. Ђорђе Мичић је поново прва фигура. На старту треће четвртине погаћа за три, а затим након кошева Кецмана, Пиргића и Пељте (који тројком доноси прву предност за госте), поново погађа полагање уз додатно слободно бацање за предност Будућности (48-43).

Гости трећи период добијају са огромних 22-9, испоставиће се и одлучујући за исход утакмице. 

У последњој четвртини домаћи су покушали на све начине да преокрену, али сјајна игра Кокоруша и Цјетковића није дала резултат. Ненад Цјетковића погађа полагање на 40 секунди до краја за 70-72, али већ у следећем нападу, након лијепе акције Саша Лазић закузавањем враћа на +4. Бошко Радовић губи лопту у следећем нападу на 15ак секунди до краја и тиме гаси последњу наду домаћих. Већи број расположених играча Будућности - петорица двоцифрених, и чак 24 скока више главни су разлози оваквог расплета.

Најзаслужнији за важну побједу Будућности били су, већ поменути, Ђорђе Мичић који је одиграо утакмицу сезоне са 17 кошева, а сјајан је био и капитен Еркић са 12 поена и 12 скокова. Двоцифрени су били још Кецман и Пељто са по 11 те Александар Пиргић са 10 кошева.

Код домаћих одлични су били Ђорђе Цуровић са 19 поена (шут за три 1-6) и 11 скокова те Ненад Цвјетковић са 19 поена, 6 скокова и 4 асистенције. Дејан Кокоруш је убацио 16 поена.

Старс Баскет је новом побједом против Олимпа (74-95) у Шековићима показао да двије побједе у претходне три утакмице нису само пука случајност. Кошаркаши Нине Сарића су играли самоувјерено и надахнуто од само старта меча. Једини пад у игри десио се у другој половини друге и почетком треће четвртине, када су домаћи успјели да сустигну и за тренутак преокрену резултат у своју корист након +12 Старса. Међутим, од тог тренутка на терену је постојао само један тим.

Koшаркаши из Градишке су загосподарили тереном и из минута у минут, агресивном игром у одбрани и маестралним нападом само увећавали предност до највећих +24.

Најзаслужнији за трећу побједу Старса били су Марко Блаз са 21 поеном, Ненад Јовичић са 16 те Дејан Павловлић са 15 поена. Код домаћих бољи од осталих били су Бојан Видаковић са 18 поена, те Ђорђе Пантић са 16 и Немања Ранковић са 13 кошева.

У осталим утакмица деветог кола узбуђења свакако није фалило. Сутјеска је славила са 64-60 против Дрине Принцип и то је једина побједа домаће екипе у овом колу. Рогатица је изненадила Слободу у Новом Граду резултатом 61-55 док је Варда ХЕ декласирала индиспонирану Дервенту са 82-61.

На крају, Академац је у утакмици на мали број поена смушеном игром у последња 3 минута умало испустио велику предност против Студент Игокее. Водили су гости са 61-52 на 3 и 31 до краја, али од тог тренутка нису постигли више ниједан поен. Студенти су се борили, погађали и сустигли Бањалучане али снаге за велики преокрет нису имали. Задрхтала је рука прво Василију Стојићу, а затим и Бориши Зиројевију. Конашан резултат гласио је 61-60 за тим из главног града.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co