×

Миа Дојчиновић дебитовала на ФИБА такмичењима

Након што је постала први женски ФИБА судија из Републике Српске, Миа Дојчиновић је дебитовала на фибиним такмичењима.

Судила је меч у групној фази ФИБА Еврокупа између Печуја и дубровачке Рагусе. Њој је друштво првио двојац из Србије, Јелена Смиљанић и Марија Ћирић и према првим извјештајима сјајно су обавиле посао.

"Прва утакмица на ФИБА такмичењу је свакако била нови изазов. Међутим тим је омогућио да се на терену осјећам пријатно и опуштено. Утакмица је брзо прошла јер сам уживала и упијала сваки секунд. Тек сад, пар дана послије сам свјесна да сам крочила и на међународне терене. Виши ниво такмичења је донио нова очекивања, нови приступ свему што радим и што планирам наставити. Свакако жељно ишчекујем нову номинацију. Емоције су јаке и све што радим у суђењу је посвећено мом оцу. Виши ниво такмичења је донио нова очекивања, нови приступ свему што радим и што мислим наставити радити", пренијела је Миа утиске након новог степеника у њеној каријери.

Иначе, Миа је по струци дипломирани политиколог, а од малих ногу је заљубљеник у кошарку. Запослена је и у Европском добровољном пензијском фонду, а такође је координатор за кошарку у склопу Малих олимпијских игара Републике Српске.

Желимо јој још пуно утакмица на великој сцени и наравно лијепих успомена.

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co