×

1.ЖЛРС: Феникс на 3-0, прва побједа Бијељинки

Претходног викенда одиграно је треће коло MD shop 1.ЖЛРС, а играло се у Бијељини и Бања Луци.

Кошаркашице Феникса уписале су и трећу првенствену побједу након што су убједљиво савладале екипу Лидера.

Само првих неколико минута у СД "Обилићево" виђена је неизвјесна утакмица, након којих домаће играчице значајно подижу ниво игре. Гошће из Градишке се нису добро сналазиле у нападу, што говори и свега 17 постигнутих кошева до полувремена - на семафору у том тренутку стајало је 27-17.

На почетку другог полувремена Феникс успјева да одбије налет играчица Бојана Бајића. Период добре игре Лидера трајао је кратко, након кога, предвођене сјајном Иваном Даковић, домаће поново доминирају, а разлика се само повећавала, до максималних +21 средином последњег периода. Коначан резултат гласио је 63-46 у корист Феникса.

Управо Ивана је била најбољи појединац меча са 27 поена и 13 скокова, а велику подршку је имала у Анђи Марендић која је додала 13 кошева те Теодори Гвозден са 9 и 13 скокова.

Код гошћи боље од осталих биле су Емилиа Јовичић са 15 поена и 9 скокова те Николина Грубешић са 11 поена и 11 скокова.

У другом мечу који је игран у понедељак, Будућност је лако славила против Слободе.

Осим предности у привих неколико минута, гошће из Новог Града се нису много питале у остатку меча. Бијељинке су лепршавом игром у нападу и агресивном одбраном доминирале на обје стране терена, константно увећавајући разлику. Коначан резултат на крају је био 84-54 за прву побједу Бијељинки у новој сезони.

Најбоље код домаћих биле су Хена Кустурица са 20 поена, 10 скокова и 7 асистенција, те Уна Церовић са 18 кошева, по 7 скокова и асистенција и 4 украдене лопте. Код гошћи боље од осталих биле су Катарина Марјанац са 20 поена и Теодора Ступар са 15.

У трећем колу слободна је била екипа Костајнице.

На табели 1.ЖЛРС Феникс је остао сам на првом мјесту са скором 3-0, Костајница је такође без пораза али са утакмицом мање. Екипе Лидера и Слободе нису усјетиле сласт побједе у новој сезони.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co