×

8. коло - Подрумац срушио Дрину, Јахорина се провукла у Рогатици

Претходног викенда одиграно ново узбудљиво коло, осмо по реду, у оквиру MD shop 1.MЛРС.

Двије утакмице су завршене у неизвјеној завршници.

Посебно узбудљиво је било у Зворнику гдје је Урош Подрумац у последњим секундима меча срушио домаћу екипу за коначних 58-60 и повратак Слободе на побједнички колосјек.

Гости су успјели да надонаде чак 13 поена заостатка из друге четвртине, да би у другом полувремену виђена резултатска клацкалица и узбудљива завршница у којој се боље сналазе играчи Дејана Кукавице.

Најзаслужнији за шесту побједу тима са крајњег запада Српске били су већ поменути Урош Подрумац који је осим коша за побједу и 15 поена имао на свом конту још 3 скока и 4 асистенције, те Сергеј Бабић са 15 поена и 5 скокова. Одличан је био и Петар Терзић са 12 поена и 11 скокова. Код Зворничана бољи од осталих били су Лазар Егељић са 15 поена и Филип Цвијетиновић који је додао 14 уз 12 скокова.

Рогатица је била домаћин Јахорини у мечу који смо најављивали као дерби истока и који је потпуно оправдао очекивања. Тврда утакмица, мушка кошарка и неизвјесност до самог краја је оно због чека и волимо игру под кошевима.

Рогатичани су боље отворили меч имали благу предност током првог полувремена, али у другом се ситуација почела мијењати. Јахорина је заиграла боље, предвођена сјајним Немањом Печеницом, прво прелази у вођство да би средином последњег периода исту повећала на великих (обзиром на мали број поена оба тима) 8 поена разлике. И када се очекивао потпуни слом Рогатичана, они показују оно по чему су и препознатљиви, поготово када играју на домаћем терену. Подижу агресивност и ниво игре у нападу, потпуно се резултатски враћају у меч. На минут и 20 до краја семафор је показивао 54-56 за Јахорину након коша Луке Радмиловића.

Међутим у следећем нападу Филип Симић погађа за три, да би се у неизвјесној пенал завршници ипак боље снашли гости за седму побједу и останак на врху табеле.

Најбољи код гостију био је Немања Печеница са 20 кошева и 7 скокова, а двоцифрени су били још и Филип Симић са 11 те Лука Кусмук и Хавион Меј са по 10.

У осталим утакмицама фаворити су оправдали очекивања. Варда ХЕ је славила против Олимпа 86-76, Радник БН Баскет је славио против Старса 66-80, а Будућност је у Бијељини декласирала Сутјеску са 88-66.

Дервента није успјела да направи изненађење у Бања Луци након након шок-терапије и смјене тренера - Академац је славио са великих 33 поена разлике (97-64).

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co