×

Жене одиграле друго коло: Феникс и Костајница на 2-0

Претходног викенда одиграно је друго коло 1.ЖЛРС, а играло се у Новом Граду и Градишци.

Кошаркашице Феникса уписале су и другу првентвену побједу након што су у веома интересантном мечу након преокрета савладале Слободу.

Новограђанке су добро отвориле меч, током цијелог првог полувремена имале предност која се кретала у распону од 3 до 8 поена разлике. Међутим, трећа четвртина доноси много бољу игру фаворизованих гошћи, које прво успјевају да изједначе, а затим и да постепено увећавају предност.

Изабранице тренера Дарка Косића врло брзо, предвођене расположеним Анђом Марендић и Иваном Даковић, одлазе на великих +15. До краја сусрета кошаркашице Слободе успјевају да смање разлику, али за велики преокрет нису имале снаге.

Најбоља у побједничком саставу била је већ поменута Ивана Даковић која је уз 20 поена имала и 21 скок, 7 блокада и 6 украдених лопти. Стварно учинак вриједан сваке пажње. Осим ње, истакле су се још Анђа Марендић са 19 поена те Теодора Гвозден са 14 и 9 скокова.

Код домаћих боље од осталих биле су Катарина Марјановић са 17 поена и 10 скокова те Теодора Ступар и Лана Оџић са по 12 поена (Теодора и 11 скокова).

У другом мечу дана састали су се Лидер и Костајница.

Иако то резултат не говори виђена је неизвјесна утакмица у којој су гошће имале константну предност у распону од 3 до 7 поена током већег дијела меча. Тек пар минута прије краја играчице тренера Милоша Дупла задају коначан ударац и праве највећу разлику за другу побједу.

Код гошћи је чак 5 играчица било двоцифрено, а осим најефикасније Лее Басрак са 21 поеном, истакле су се још и Милкица Палија и Диана Дрљача са по 15 поена, те Сара Јапранин и Сашка Кучина са по 11.

Огњенка Јовичић била је најбоља код Лидера са 16 поена, а пратиле су је Емилија Јовичић са 13 и Николина Грубешић са 11 кошева.

У другом колу слободна је била екипа Будућности.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co