×

Старс Баскет уписао прву побједу, Будућност боља у дербију кола

Старс Баскет првом овосезонском побједом обиљежио седмо коло у оквиру MD shop 1.MЛРС.

Након три везана тријмуфа, кошаркаши Сутјеске у добром су расположењу дочекали Старс Баскет и били велики фаворити, поготово што гости из Градишке нису осјетили сласт побједе у првих шест кола нове сезоне.

Почетак утакмице, такође, није наговјештавао да ће нешто другачије бити и овог пута. Фочаци добро отворају меч, воде готово током цијеле прве четвртине, све до последњег минута првог периода када Вања Самарџић са линије пенала поравнава резултат на 21-21.

Боља игра гостију са краја прве четвртине као да им је дала вјетар у леђа у наставаку. На полувријеме одлазе са предношћу од 5 поена разлике, да би у истом ритму наставили и у другом дијелу. Ни у једном тренутку нису дозволили играчима Сутјеске да поново преузму вођство, играјући сигурно и чврсто на оба дијела терена. На крају резултат је био 73-80 за кошаркаше Старс Баскета.

Најзаслужнији за прву побједу Старса били су Дејан Павловић са 26 поена и 6 скокова, Давид Гајић са 13, те Ненад Јовичић и Вања Самарџић са по 12 кошева. На другој страни истакао се Владан Радовић са чак 32 поена али без праве подршке осталих саиграча.

У дербију кола Будућност Профи је савладала Слободу 73 у Новом Граду резултатом 65-75. Очекивана неизвјесност се није догодила, Бијељинци су од старта меча наметнули јак ритам који домаћи нису могли пратити. Слаб проценат шута из игре Слободе уз тоталну инфериорност у скоку главни су разлози другог пораза екипе за крајњег запада Српске.

Најзаслужнији за нову, пету по реду, побједу Будућности били су Александар Пиргић и Динко Пељто са по 19 кошева, стим што је потоњи имао и 10 асистенција уз 5 ухваћених лопти.

Што се тиче осталих утакмица, Јахорина је славила против Дрине Принцип 79-68 за повратак на побједнички колосјек након првог пораза у претходном колу. Радник је био сигуран против Варде ХЕ у Бијељини (79-60), а Академац је постигао стотку против Олимпа у Шековићима (77-100).

Дервента и Студент Игокеа су свој меч одиграли пар дана раније, у сриједу, 15. новембра.

Гости из Александровца су уписали четврту побједу славивши резултатом 67:79. Побједник се није доводио у питање, а изузев уводних неколико минута који су припали домаћем саставу, остатак меча је протекао у бољој игри Студената.

Најзаслужнији за нову побједу Александовчана били су поново одлични Андреј Ачимович са 17 поена и 10 скокова, те Бориша Зиројевић и Василије Куриџа са 16 односно 15 кошева. Код домаћи фантастичан је био Дејан Јовановић са 30 поена и одличне проценте шута, али нажалост, без праве подршке саиграча.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co