×

Ново коло у првенству РС за мушкарце

Данас и сутра игра се седмо коло првенства Републике Српске за мушкарце. Играће се У Шековићима, Бијељини, Фочи, Новом Граду и  Палама.

Прва утакмица игра се у суботу од 16 часова, кад у бијељини КК Радник БН дочекује Варду ХЕ. Домаћи су без пораза у првенству док гости упркос промјени тренера не успијевају да ухвате добар ритам.

У другој утакмици ове суботе која се игра од од 18 часова КК Слобода 73 дочекује Будућност Профy. Обе екипе су у добром ритму. Играју добру кошарку и међу водећим су екипама. Очекује се пуна дворана и добра кошаркашка представа.

У последњој суботњој утакмици КК Сутјеска ће у својој дворани у Фочи угостити Старс Баскет. Домаћи су у доброј форми док гости не знају за побједу.

У првој утакмици која се игра у недељу КК Јахорина ће на Палама угостити ОКК Дрина Принцип. Домаћи су у прошлом колу забиљежили први пораз у шампионату док гости играју у промјенљивој форми.

У последњој утакмици која се игра за викенд КК Олимп дочекује КК Академац из Бања Луке.

КК Дервента и СКК Студент своју утакмицу су одиграли у сриједу. 

Гости из Александровца су уписали четврту побједу славивши резултатом 67:79. Побједник се није доводио у питање, а изузев уводних неколико минута који су припали домаћем саставу, остатак меча је протекао у бољој игри Студената.

Најзаслужнији за нову побједу Александовчана били су поново одлични Андреј Ачимович са 17 поена и 10 скокова, те Бориша Зиројевић и Василије Куриџа са 16 односно 15 кошева. Код домаћи фантастичан је био Дејан Јовановић са 30 поена и одличне проценте шута, али нажалост, без праве подршке саиграча.

Љубитељи игре под обручима све утакмице могу пратити путем статистике Play-By-Play на порталу КСРС као и путем преноса уживо на Youtube каналу КСРС.

 

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co