×

MD shop 1.ЖЛРС: Костајница и Феникс укњижиле прве бодове

Утакмицама првог кола, одиграним претходног викенда, званично је почела MD shop 1.ЖЛРС.

Своје утакмице као "домаћини" кошаркашице Костајнице играју у Новом Граду па су, парадоксално, оне угостиле Слободу у њиховом граду. И нису биле гостољубиве. Савладале су Новограђанке резултатом 56-36 иако почетак утакмице то није наговјештавао. Први период Слобода је добила резултатом 14:19, да би у другом Костајница преокренула за +5 на полувремену.

У другом полувремену виђена је потпуна доминација дјевојака Милоша Дупала коју добијају са 12 поена разлике када су и преломиле меч у своју корист.

Најбоље у побједничком саставу биле су Леа Басрак са 16 поена, Сашка Кучина са 13 те Диана Дрљача са 12.

У другом мечу суботњег програма Феникс је славио против Будућности резултатом 59-49. Виђена је промјењљива игра оба тима, нарочито у првом полувремену када прву четвртину домаће добијају са +17, а затим у другој се Бијељинке потпуно враћају у меч за само -3 на полувремену. Побједник је одлучен у трећој четвритини када играчице Дарка Косића стабилизују игру и тај период окончавају са 19-12 на радост публике у СД "Обилићево".

Најзаслужније за стартну побједу Бањалучанки биле су Ивана Даковић са 24 поена и чак 27 скокова (индекс корисности 40) и Анђа Марендић са 19 поена. На другој страни су се истакле Уна Церовић са 17 поена, Хена Кустурица са 12 поена и 10 скокова те Марија Чојић са 10 кошева и 11 скокова.

У првом колу екипа Лидера је била слободна.

Кошаркашки савез Републике Српске © 2023
Powered by limun.co